Vučić: Ne voli MMF penzionere više nego što volimo mi

Vučić: Ne voli MMF penzionere više nego što volimo mi Izvor: Tanjug / Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da još nije razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić o novom modelu isplate penzija i eventualnom ukidanju Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija.

On je novinarima rekao da je "uvek za zaštitu najugroženijih" i da Međunarodni monetarni fond traži da se drastično povećaju penzije za one koji primaju više od 50.000 dinara.

Takvim povećanjem, kako je rekao, 76 odsto najstarijih sugrađana ne bi dobilo ništa.

"Ne traži MMF ukidanje zakona zato što više voli penzionere nego što volimo mi, već iz nekih drugih razloga", rekao je Vučić.

MMF je preporučio Vladi Srbije da ukine zakon kojim su penzije privremeno smanjene od novembra 2014. godine, a trebalo je da bude u primeni tri godine.

Dodao je da prema preporukama MMF-a oni penzioneri koji primaju do 25.000 dinara ne bi dobili povećanje ni dinara, a penzionerima sa 30.000 dinara minimalno bi porasla primanja.

Vučić je naveo da će se sa odlukom o uslađivanju penzija sačeti dok se ne vidi kakvi će biti efekti privrednog rasta za tri meseca.

Komentara 232

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dejo

Voli MMF više penzionere nego ti i tvoja porodica i to su pokazali preporukom da se uredba ukine. Vama i vašim porodicama ništa ne nedostaje, a penzionerima prosipate priču kako su spasli državu od propasti. Kakva propast, kakvo spašavanje države, kakvo davanje važnosti penzionerima o kojoj pričaju čekajući u redu penziju ispred Pošte. Odakle dobijaju penzije, ko puni budžet i ko ga troši do besvesti. Pa valjda zapsoelni koji su takođe udareni po džepu. Sve što ste uzeli penzionerima da vratite pa da vidimo koliko će im onda biti penzije, manje ili vise. Zato je i ministar Vujović otišao jer vidi gde sve ovo void. Propast predsedniče, propast!

14 0

ema

Ukini uredbu čoveče. Od čega će tata i mama da te izdržavaju kada ostaneš bez posla?

43 1

Moma

A da vratite imovinu Penizionog fonda penzionerima i radnicima? Da zaposleni u PIO fondu primaju plate od Udruzenja poslodavaca a ne da primaju plate iz PIO fonda kao da su penzioneri... tada bi za penzije bilo dovoljno novca i isplacivalo bi se koliko je ko zaradio . Budzet drzave nema veze sa PIO fondom - tako je po zakonu koji ne postujete svi vi "feudalci" od 2000. god. Ko god je otkazao usluge MMF stao je na svoje noge a vi gradjane uvodite u klasicno monetarno ropstvo MMFa !

28 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo