360 stepeni: Bešlin i Antić o prekrajanju istorije

Za istoričara Milivoja Bešlina je "bruka" to što je grupa srpskih vojnika položila vence na spomenik Dragoljubu Draži Mihailoviću, dok je s druge strane predsednik države bio u Moskvi na čelu kolone ruskog Besmrtnog puka, dok istoričar Čedomir Antić ne vidi zašto bi to bilo kontradiktorno.

Izvor: N1

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Rade Radic

Anticu,ma koliko se trudio,ne mozes opravdati bandu propalica i koljaca,a uz to neskrivenih kolaboracionista. Zar te nije sramota,bar malo?

13 11

mr

Proverite za pocetak ko je bio J.B. Tito (njegova uloga u I svetskom ratu npr). Zatim, nemojte biti lenji pa potrazite izvestaj sa sednice KPJ u Drezdenu 1928. Pa, recimo, saopstenje KPJ nakon mini ustaskog ustanka 1932. u Lici. Pa, recimo, pronadjite zakljucke sa tkzv. majskog zasedanja KPJ 1941. u Zagrebu. Pa se raspitajte ko je docekao Tita na stanici u Beogradu (meni se cini da je to bio nemacki atase koji ga je potom smestio u Boticevu ulicu). Pa, recimo, proverite koji je bio rezultat fudbalskih utakmica izmedju Nemaca i omladine KPJ odigranih u BG i Cacku 1941. Pa, npr., pogledajte zakljucke pregovora vrhovne komande NOR-a i Nemaca u martu 1943. (Koca Popovic, Djilas i Velebit - ovaj poslednji se sve vreme tokom pregovora slobodno setao Zagrebom). Pa, recimo, 1944. i 1945. zlocini bez presedana - masovne grobnice, preki sudovi (sve to nakon oslobodjenja). Ovo sam samo ponesto naveo cisto za zagrevanje. Kad sve ovo dobro proverite, javite mi se slobodno za dalje instrukcije. Anticu veliko postovanje.

5 4

dr

@mr Klasicna zamena teza. Ovde nije pitanje ko je bio J.B. Tito vec uloga D. Mihailovica i njegovog Ravnogorskog pokreta. Time sto dokazujete da su pripadnici KPJ saradjivali sa okupatorom ne umanjujete cinjenicu da je to cinio i Mihailovic i da je ovo sto su pripadnici vojske uradili sramota.

1 1

* Sva polja su obavezna