Merkel: Priština da realizuje sporazume

Merkel: Priština da realizuje sporazume Izvor: Tanjug / AP, Michael Sohn

Nemačka kancelarka Angela Merkel je pred susret s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem ocenila da je dijalog Beograda i Prištine jedan od najvažnijih zadataka Kosova i zatražila od prištinskih vlasti da realizuju postignute sporazume, posebno sporazume o Zajednici srpskih opština i energetici.

Kako prenose prištinski mediji, ona je dodala da će Nemačka podržati evropski put Kosova, ali su, navela, za to potrebni rezultati u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i smanjenje velikog broja nezaposlenih.

Kancelarka je navela da Nemačka ostaje snažan saveznik Kosova i ocenila da dijalog sa Srbijom nije obična tema.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

T.REX

Danke Dojcland!!!

3 0

Branko

Sve je to moglo ranije, a ne sa tolikim čekanjem. Dok smo se neprekidno ponižavali, nismo dobili ništa, sad kad je sve stalo ide reakcija, mlaka ali ipak ide. Da nas ova ekipa na vlasti nije unakazila 90 mozda bi sad bili dovljno ekonomski sposobni, da mozemo da priustimo bar delimično svoje ja. Na kraju će sem formalnog priznanja nas i nekoliko drzava, nasa bivsa pokrajina uci u sve međunarodne institucije, a mi cemo ostati na statusu manjine na toj teritoriji uz neke sitne ekonomske ustupke. Kraj!

6 2

Juri

Nemacki precizno i tacno!

13 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo