Vučić: Srbija ide ka EU, ali neće uvoditi sankcije Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Moskvi da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji.

Izvor: N1

"Srbija je na evropskom putu, ali kada kaže da neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji to znači da ih neće uvoditi. Kada kaže da neće u NATO i da je vojno neutralna, oni znaju da to to znači", rekao je Vučić.

On će se kasnije sastati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Predsednik Srbije je naveo da ima mnogo tema za razgovor s Putinom, s kojim se, kako je rekao, susreo više puta nego svi srpski šefovi država u prethodnih 30 godina zajedno i da to govori o "većoj saradnji i većem poverenju".

"Prosto, stvari se menjaju na dnevnom nivou u savremenom svetu. I ja sam srećan što su naši odnosi takvi da, kada je bilo potrebno, uprkos užasno teškoj situaciji da se Putin i tada javio, kad je bila kriza na severu Kosova", izjavio je Vučić, misleći na požar u moskovskom tržnom centru kada je mnogo dece stradalo.

On je rekao da sa Putinom očekuje "duge, prijateljske i otvorene razgovore".

"Razgovaraćemo o ubrzanju ekonomske saradnje, o energetici, pre svega Turskom toku i gasnom snabdevanju Srbije, o vojno-tehničkoj saradnji, a najviše o globalnoj i regionalnoj politici, o očuvanju vojno neutralnog statusa Srbije i o Kosovu", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, s Putinom će se posavetovati i pitati za mišljenje, kao i izneti neke molbe jer "Srbija je premala zemlja da bi od Rusije nešto očekivala".

On je rekao da će u utorak ujutru prisustvovati paradi povodom Dana pobede nad fašizmom, sa Putinom položiti venac a zatim učestvovati u maršu Besmrtnog puka.

"To je pokazatelj iskrenog i otvorenog prijateljstva Srbije i Rusije. To je značajan signal za Srbiju i velika čast za njene predstavnike", izjavio je Vučić, dodavši da će Putina pozvati u posetu povodom obeležavanja pobede u Prvom svetskom ratu, prisajedinjenja Vojvodine Srbiji kao i važnih pobeda u Drugom svetskom ratu 1944.

Komentara 52

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dejan Č.

Više sam za EU jer sa njima imamo najveću moguću privrednu saradnju kakvu sa ostalim zemljama nemamo. Rusija mi je OK zbog neke zajedničke tradicije i vere, ali EU definitivno nema alternativu i nema slične organizacije koja bi joj mogla parirati.

106 0

Lobotomija Ne Pomaze

Slovenski narodi ne bi smeli nikada jedni protiv drugih! Nikada i ni pod kojim uslovima!

143 4

ANTE BAN

E- kako bi bilo fino da istovremeno mogu biti siti vuci i čitavi janjci! Takodjer- i da Srbija i veliki vodja odredjuju pravila ulaska u EU! No- stvarnost je drukčija!

11 289

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo