Markes: Nešto mi i dalje nedostaje

Markes: Nešto mi i dalje nedostaje Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Aktuelni šampion Moto GP šampionata Mark Markes rekao je da nije u potpunosti zadovoljan, uprkos dominantnim pobedama na poslednje dve trke.

Markes je nastavio niz trijumfa na Velikoj nagradi Amerika pre dve nedelje, a ovog vikenda je drugi put u karijeri slavio na stazi „Heres“. Na taj način je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu i sada ima 12 bodova više od Žoana Zarka, koji je zauzeo drugo mesto na četvrtoj trci sezone.

Mladi Španac je imao udese tokom drugog i četvrtog treninga, kao i nedeljnog zagrevanja, a Markes je najavio da će testiranje u ponedeljak iskoristiti za rad na prednjem kraju Honde.

Kao što smo videli ovog vikenda, imam određenih problema. Jesam se osećao komforno, ali nam nešto nedostaje što se tiče prednjeg kraja, pokušaću nešto da uradim tokom testiranja jer sam pao tri puta. I dalje mi nešto nedostaje i želim da razumem šta se dešava“, istakao je Markes.

Markes je naglasio da se Velika nagrada Španije nije svodila na brzinu, već preciznost i prave odluke u svakom krugu.

Bio sam pametan i na samom početku trke sam pretekao rivale, bilo je toliko teško i shvatio sam da je gotovo nemoguće naći se ispred Lorenca. Kasno je kočio, imao je dobar izlaz iz krivina, ali kada sam video da ima probleme sa pneumaticima shvatio sam da je vreme da preuzmem vođstvo i povećam prednost“, naglasio je Markes.

Veliku nagradu Španije pored Markesove dominacije obeležio je i incident posle kojeg su sa staze u istom trenutku izleteli vozači Dukatija Andrea Doviciozo i Horhe Lorenco, kao i Dani Pedrosa na drugoj Repsol Hondi.

Izvor: MotoGP


Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Francuske 20. maja.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

AcA

Bolji karakter ti fali (Pantu i Žarka već imaš), biće šampion i nepobitno je da vozi dobro, ali nikad neće biti legenda kao neki vozači, to ne može da se istrenira to leži u njemu samom.

7 11

PANTA

u svemu će biti bolji a i u tome da ne kmeči i kuka ko primadone kojima uvek neko drugi kriv za njihove greške. Kad on bude kukao na svoje neuspehe ko što to rade (Vale i Lorenco natavno on je tu prvak)

8 5

PANTA

Samo bolja konkurencija na stazi jer će ti za nekoliko godina kad budeš osvajao 14 titulu reći: Nisi imao konkurenciju . I biće u pravu 100% pa ćeš morati da osvojiš još 4,5 titula pride .A nama će šampionati biti dosadni neće biti deke da kmeči i kuka .

9 8

* Sva polja su obavezna