Volvo iz 1959. najlepši oldtajmer u Sarajevu

Volvo iz 1959. najlepši oldtajmer u Sarajevu Izvor: ANADOLIJA/Elman Omiç

U Sarajevu je završnom izložbom i proglašenjem najljepšeg izloženog automobila završen 16. Međunarodni susret oldtajmer automobila i motora.

Nedeljno popodne građani Sarajeva i brojni gosti iskoristili su razgledajući i uživajući u raznovrsnim klasičnim automobilima ispred BBI centra, a mnogi su glasali i za najlepšeg po svom izboru.

Ulicama glavnog grada u dva dana  prodefiliralo je oko pedeset najstarijih i najinteresantnijih automobila. Među njima je i mercedes iz 1937. godine, korišten i u popularnoj seriji "Otpisani".

Među oldtimerima koji se nalaze u Sarajevu najstariji je Buick iz 1929. godine.

Titulu najlepšeg oldtimera po izboru građana Sarajeva poneo je Volvo PV544, generacije koja se proizvodila 1959. godine. Ponosni vlasnik ovog automobila koji je mamio oduševljenje posetilaca je Valentino Mandžukić iz Bara, Crne Gore.

sarajevo, oldtajmeri Izvor: ANADOLIJA/Elman Omiç

Najbolje restauriran automobil bio je Prinz 1000, vlasnika Suada Ćerimagića iz Sarajeva, a dodeljeno je još nekoliko nagrada.

Vrednost izloženih vozila je teško proceniti, jer vlasnici cenu ne otkrivaju.

Oldtimer Club Sarajevo je osnovan 17. marta 2004. godine i od tada uspešno okuplja limene četvorotočkaše u glavnom gradu BiH.

sarajevo, oldtajmeri Izvor: ANADOLIJA/Elman Omiç

Tagovi: oldtajmeri , sarajevo

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Neba

Odvratna boja.

0 0

Aca

Ovaj Volvo, ofarban u nefabričkoj “gremlin” zelenoj boji, ne bi mogao ni da učestvuje na nekom ozbiljnom skupu oldtajmera u svetu, a još manje da bude uzabran za pobednika...

17 4

:/

potpisujem

5 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo