Stranci koji su ga voleli

Stranci koji su ga voleli Izvor: N1
Aleksandar Vučić i Gerhard Šreder

Poslednjih dana pažnju domaće javnosti privukao je američki izborni strateg i politički komentator Kori Levandovski, i navodi i osporavanja njegove saradnje sa Aleksandrom Vučićem. Akteri su ovu priču demantovali, ali je ovo zgodna prilika za podsećanje na strane saradnike i savetnike koji su u prošlosti sarađivali sa Vučićem.

Sve je počelo od Rudolfa Đulijanija i njegove posete Beogradu i Vučiću usred predizborne kampanje za mesto gradonačelnika 2012. godine.

Đulijani takođe predstavlja i donekle izuzetak u ovoj priči, jer je saradnja bila ograničena na jednu posetu, za razliku od ostalih, koji su se u kraćem ili dužem periodu pojavljivali u medijima u ulozi onih koji pomažu Vučiću, ili od kojih Vučić dobija znanje i savete.

Većina njih je kao motiv za saradnju navela prijateljstvo i ljubav, i navodila da neće biti plaćena za ono što radi, i većina u suštini bila na kraju angažovana u stranačkoj ili ličnoj promociji Aleksandra Vučića.

Za sve njih je zajedničko da su bili nedostupni bilo kakvoj kontroli od strane domaćih institucija, te da je do sad ostalo nepoznato sve što se tiče nagrada za njihovo zalaganje i izvora iz kojih su te nagrade došle.

Evo, dakle, onoga što smo u medijima mogli da čitamo o saradnji i odnosu Vučića sa Đulijanijem, Stros Kanom, Guzenbauerom, Fratinijem, Šrederom i Blerom.

Više o projektu Istinomer Amnezije u okviru kojeg objavljujemo ovu priču možete pogledati ovde.

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Даца

Баш ме интересује ко га је саветовао да из кабине избаци пилота који је скретао курс авиона према Москви (и да онда седне на његово место и усмери климави авион према Бриселу и Вашингтону). И ко је саветовао лидере опозиције како да воде кампању и убеђивао их, сваког појединачно, да је свако од њих способан да самостално победи на изборима.

10 2

Zbunjeni bot

Xaxaxa! Sad botivi ne znaju da li da lupaju minuse ili pluseve na komentar Dobri savetnici.

121 198

Miloš

On je naše nesrećnike devedesetih ubeđivao uspešno da je na zapadu samo zlo.Oni jadni život potrošiše verujući u to a mali Alek odjedno prijatelj sa mrskim nam Amerikancima , Englezima, Nemcima.Da bar neko od tih ustane i kaže da ih je prevario. Ne , oni jadni i bedni i raseljeni i izbegli i krezavi i poniženi njega još više vole.

177 319

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo