UEFA "rasporedila" karte za finale LŠ, Real "domaćin"

UEFA "rasporedila" karte za finale LŠ, Real "domaćin" Izvor: Clive Brunskill/Getty Images

Liverpul i Real Madrid igraće u ovogodišnjem finalu Lige šampiona. Put Kijeva će putovati samo ova dva tima od 32 ekipe koliko je počelo grupnu fazu takmičenja. Sada znamo i koliko će svaki klub imati navijača na velikom finalu.

Olimpijski stadion u Kijevu ima kapacitet od 70.000 mesta, ali na finalu će na stadionu biti 63.000 ljudi. Od toga će klubovi koji će se boriti za pehar za svoje navijače dobiti po 16.626 ulaznica.

Kako je potvrđeno iz Liverpula, UEFA je odlučila da će 63 odsto ulaznica biti namenjeno navijačima. Određeni broj ulaznica, tačnije 25 odsto, namenjeno je nosiocima prava i organizatorima, a ostatak sadašnjim i nekadašnjim igračima, zvaničnicima i predstavnicima medija.

Cene ulaznica kreću se od 48 do 394 funte i Liverpul je pozvao navijače koji žele da putuju u Kijev da što pre rezervišu ulaznice.

Iz engleskog kluba je najavljeno da će oni navijači koji su išli na sedam mečeva Lige šampiona ove sezone imati "rezervisane" karte tokom određenog perioda, a ukoliko se ne odluče da ih kupe one će biti puštene u dalju prodaju.

UEFA je najavila da će oko 7.000 ulaznica biti pušteno u slobodnu prodaju kako bi do njih mogli da dođu ljubitelji fudbala širom sveta, a da će ostatak ulaznica kojima UEFA raspolaže biti rezervisan za lokalni organizacioni komitet, samu UEFA, nacionalne saveze, komercijalne partnere i brodkastere.

UEFA je takođe objavila da je nominalni domaćin meča Real Madrid do čega se došlo "žrebom namenjenim za administrativne potrebe a koji je održan tokom žreba za polufinale".

Komentara 18

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Misko

Pa da je sudija dosudio jedno pet penala za Romu sve bi bila fer?.Liverpool sampion!

1 0

Saskovani

Real domacin i naravno imace domacinsko sudjenje

7 3

Sime

Navijači Liverpula - klinci od 10 godina, juče videli prvu utakmicu u životu. Sinovi, da vam kaže nešto čika, ne brinite, biće u finalu 3:0 za Real ;)

17 8

* Sva polja su obavezna