Pronađeni otpad u Vukićevici visoko toksičan

Pronađeni otpad u Vukićevici visoko toksičan Izvor: N1

Od 15 ispitanih uzoraka pronađenog otpada u naselju Vukićevica na području Obrenovca, gde je otkriveno 25 tona opasnog otpada, utvrđeno je da je 11 iz grupe supstanci koje su visoko toksične, izjavio je profesor Ilija Brčevski sa Instituta "Mol".

"Otpad koji je pronađen mogli bi da poredimo sa stogodišnjom bombom koja svakog dana pomalo eksplodira", ocenio je Brčevski.

Kako je saopštilo Ministarstvo zaštite životne sredine, Brčevski je rekao da su pronađene otrovne materije naročito opasne po životnu sredinu jer imaju osobinu širenja, i to putem podzemnih voda.

"Jednom kada uđe u tokove, ovaj otrov zagađuje okolinu decenijama", istakao je Brčevski.

Ministar životne sredine Goran Trivan tvrdi da je država brzom i efikasnom akcijom jasno poručila da neće više tolerisati ovakve i slične slučajeve nezakonitog postupanja opasnim otpadom.

"Nećemo se zaustaviti. Toga još ima u Srbiji, i mi želimo da pokrenemo proces otkrivanja ovakvih, i sličnih slučajeva", poručio je Trivan.

Komentara 14

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zlopamtilo

Ukoliko u najskorije vreme DRŽAVA ne preuzme potpunu , beskompromisnu i efektivnu kontrolu SVIH vrsta otpada, najhitnije ZAPOČNE rešavanje problema otpadnih voda , kako industrijskih tako i komunalnih , zagađenja vazduha , takođe, dovodimo kompletnu budućnost zemlje u pitanje.Ako dozvolimo ovu nekontrolisanu kontaminaciju poljoprivrednog zemljišta i podzemnih voda kako otpadom za koji samo znamo da je visokotoksičan, tako i pesticidima, herbicidima i veštačkim đubrivima koji takođe završavaju u podzemnim vodama, šta će nam ostati od prirodnih resursa? Pretvaramo se polako ali sigurno u deponiju svega i svačega, odnosno u smetlište pošto termin "deponija"podrazumeva KONTROLU OTPADA .

4 0

Živ je Toma, umro nije

Direktna proporcija otpada u politici, privredi i izvršnoj vlasti. Mnogo : mnogo : mnogo = Srbija!

14 0

Dora

Kraj Srba i Srbije,nema dalje

29 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo