Monći: Uz VAR sistem Roma i Bajern bi igrali finale

Monći: Uz VAR sistem Roma i Bajern bi igrali finale Izvor: Getty Images/Paolo Bruno
Roma - Sampdoria

Sportski direktor Rome Monći bio je rezigniran posle eliminacije Rimljana u polufinalu Lige šampiona.

"Vučica" je u revanšu pobedila Liverpul sa 4:2, ali nije uspela da nadoknadi minus iz prve utakmice sa "Enfilda" - 5:2.

Monći smatra da je njegova ekipa oštećena za dva nedosuđena penala, kao i da bi u finalu 26. maja u Kijevu igrali Roma i Bajern iz Minhena da je korišćena VAR tehnologija.

"Sve se menja. Primili smo gol u prvoj utakmici iz ofsajda, a večeras nam nisu dosuđena dva penala, od kojih je jedan bio i čist crveni karton," rekao je Monći.

"Vreme je da podignemo svoj glas, ne samo Roma jer je i Juventus slično prošao protiv Real Madrida. Italijanski fudbal mora da podigne svoj glas jer ovo što smo videli večeras je šokantno."

On je čestitiao Liverpulu plasman u finale, ali je i napomenuo da mora da se proceni način na koji je to uradioo.

"Igramo se sa srcima svih navijača. Na "Enfildu" je treći gol bio iz ofsajda, a ovde smo imali dve jasne situacije za penal. Ja sam Španac, došao sam ovde pre godinu dana, ali mislim da je vreme da italijanski fudbal pogidne glas jer ovo nije normalno. Ne razume zašto se VAR ne koristi u najvažnijem klupskom takmičenju na svetu. Ne razumem. Naravno, biće još grešeka, ali manje nego što sada imamo. To nije šteta samo na ekonomskom planu, već i za strast i naporad rad. Momci u svlačionici su bili stvarno ljuti jer su u drugom poluvremenu dali sve od sebe i bili su odlični. Moramo da imamo VAR u Ligi šampiona jer je to fundamentalno. Ne znam zašto UEFA to ne želi. Zaista mislim da je to neophodno. Navijači mogu da se šale da bi sa VAR sistemom u finalu igrali Bajern i Roma, ali to je istina," naglasio je Monći.

Komentara 30

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vuk

Da je bio VAR utakmica bi bila rešena mnogo ranije, jer je Liverpul oštećen za dva penala. Da je bio VAR ne bio sudjen nepostojeći penal za Romu u prvoj utakmici, a onda i u drugoj. Treba imati mnogo jadan karakter da se zalis na sudije koje ti poklone penal u svakoj utakmici. Sa druge strane izgleda je zabranjeno svirati penal za Liverpul. Nasa javnost je nazalost pod uticajem jezivih komentatora RTS koji nisu ni za vasarske zabave.

6 11

MoS

Bio je i onaj penal u drugom poluvremenu za Liverpul kada je igrača Rome pogodila lopta u ruku. To što je sudija bio loš ne treba na osnovu toga umanjiti uspeh Liverpul. Sa ovakvom ekipom doći do finala je skoro senzacija

2 9

Swen

Kako god, bolje da se gleda u finalu Real i Liverpul

2 18

* Sva polja su obavezna