Lorenco: Rosi me je kopirao kada se vratio u Jamahu

Lorenco: Rosi me je kopirao kada se vratio u Jamahu Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Petostruki svetski šampion Horhe Lorenco optužio je svog nekadašnjeg timskog kolege Valentina Rosija da ga je kopirao kada se vrati u Jamahu 2013. godine.

Valentino Rossi, Jorge Lorenzo Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

U svojoj novoj knjizi „Šta sam naučio pre tridesete“, Lorenco se prisetio svog iskustva kada mu je ‚Doktor‘ posle dve sezone u Dukatiju ponovo postao timski kolega. Španski motociklista je napisao da mu se učinilo da sportski direktor Jamahe Masimo Meregali prenosi informacije koje on prikupi Rosiju.

Odlučio sam da razgovaram sa Meregalijem. Mogao sam da prihvatim da kopiraju podešavanja pre svake trke, ali je to bilo previšem. Rešio sam da on prestane da prisustvuje tehničkim brifinzima posle kvalifikacija. Sumnjao sam da prenosi sve informacije Rosijevom timu i to mu se nije svidelo“, rekao je Lorenco, koji od prošle sezone vozi za Dukati.

Meregali je ranije ove godine nagovestio da su povratne informacije koje je dobio od Rosija bile vrednije za razvoj sadašnjeg modela Jamahe, nego što je slučaj sa njegovim timskim kolegom Maverikom Vinjalesom.

Jorge Lorenzo, Valentino Rossi Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Lorenco je, takođe, istakao da je Rosi kopirao i njegov program treninga u Jamahinom sedištu, pošto je upoznao njegovog trenera Antonija kašanija, kojeg je kasnije otpustio.

Rosi se tek vratio u Jamahu i hteo je da popravi svoje rezultate. Saznao sam da se moj trener sastao sa Rosijem i njegovim trenerom u Tavulji. Verovatno im je objasio kako ja treniram i odlučio sam da ga otpustim. Valentino je počeo da trenira na istim motorima koje sam ja koristio, imao je sličan program. Da li je slučajno ili ne, ali postao je konkurentniji“, naglasio je Lorenco.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja predstojećeg vikenda Velikom nagradom Španije u Heresu.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Banqrrrr

Samo da bi skrenuo paznju sa ocajnih rezultata na Dukatiju....

8 1

PANTA

Kakve nebitne vesti vezano za bivšeg šampiona da je ovo izjavio Marquez pa ajdw al nije ni mogao jer njefa niko da kopira nemože zato je i najbolji i biće i dalje .

14 12

Kristian

Kakav kompleksas... neverovatno

40 4

* Sva polja su obavezna