Opštinsko veće Paraćina: Prijave protiv organizatora upada

Opštinsko veće Paraćina: Prijave protiv organizatora upada Izvor: Wikipedia

Opštinsko veće u Paraćinu jednoglasno je donelo zaključak po kome će se podneti prijava nadležnim državnim organima protiv lica za koje se smatra da su organizovala pokušaj nasilnog upada na sednicu Skupštine opštine Paraćin kako bi ona bila prekinuta, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik opštine Saša Paunović.

Opštinsko veće sednicu je održalo subotu, 28. aprila, dan nakon održavanja sednice skupštine.  

Na sednicu skupštine sazvanu po hitnom postupku i održanu u petak, pokušali su nasilno da uđu neki građani i pristalice Srpske napredne stranke, prenosi Beta.

To im je onemogućeno, zbog čega je došlo do guranja na stepeništu opštine. Sednici je prisustvovalo više od 40 odbornika, od ukupno 55, a među njima i neki odbornici opozicionih stranaka.  

Kako se navodi u saopštenju, ovo je bio organizovan pokušaj prekida sednice skupštine sa političkim ciljevima, i za to postoje i određeni dokazi.  

"Mi, koji smo imali većinsku podršku građana na izborima 2016. godine, imamo mandat građana da sprovodimo lokalne poslove tokom četiri godine. Mi ćemo pre svega braniti to pravo građana koji su oni ostvarili na izborima da se sprovedu programi za koje su glasali i nećemo dopustiti da se bilo šta neustavno i nezakonito desi u ovoj opštini", navodi se u saopštenju predsednika opštine Saše Paunovića.  

Paunović je ranije izjavio da povereništvo SNS u Paraćinu pokušava da inicira raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Paraćinu, jednoj od retkih opština u Srbiji gde nije na vlasti SNS.

Tagovi: Paraćin , SNS

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mančini

Sadašnja opštinska vlast i pučisti je odnos Man. Junajted i Radnik iz Surdulice. Ovi skupljači potpisa su kao pokisli kućici. Paraćin i neće sa konja na magarca. A u toj ekipi ih je mnogo... Neimači pojma...

27 143

Milan Terzic

Paracin Sabac Cajetina zraci svetlosti koji ce razbiti SNS sivilo i tamu koje obavija ovu napacenu Srbiju

55 174

Aca

Paunovic je unistio i unazadio opstinu Paracin.

18 168

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo