Tusk: I ja sam bio fudbalski navijač, Vučić srodna duša

Tusk: I ja sam bio fudbalski navijač, Vučić srodna duša Izvor: Tanjug, Dragan Kujundžić

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk u Beogradu je razgovarao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a novinarima se obratio na srpskom jeziku govoreći o Vučiću kao o verovatno najvećem Srbinu i "srodnoj duši". Tusk je na kraju obraćanja citirao pisca Borislava Pekića.

"Stojim ovde pored svog prijatelja i vašeg predsednika, Srbina od krvi i mesa, predsednika Aleksandra Vučića. Mislim da je nemoguće naći većeg Srbina od njega. Moji razgovori sa njim o našoj saradnji i zajedničkom evropskom putu uvek su veliki izazov. U njemu prepoznajem srodnu dušu. Ja sam i sam nekada bio fudbalski navijač i uvek spreman da se borim za čast svog kluba", kazao je Tusk.

On je rekao da obojica znaju da se u životu i u politici nekada mora boriti bez oklevanja, ali i da su dijalog i napor za međusobnim razumevanjem bolji od sukoba.

"Aleksandar Vučić je živi dokaz da možete u isto vreme biti veliki patriota i racionalni pragmatičar", dodao je predsednik Evropskog saveta.

Tusk je rekao i kako je sa Vučićem razgovarao o samitu o Sofiji, situaciji na Zapadnom Balkanu, i dijalogu sa Prištinom, a zatim je citirao Borislava Pekića.

"Dozvolite mi da citiram vašeg slavnog pisca Borislava Pekića koji je svoj život posvetio evopskim vrednostima demokratije i slobode i koji je pre trideset godina napisao članak pod nazivom 'Želja za Evropom', u kojem je rekao: 'Želim da istorija Srbije bude i njena budućnost, a ne samo patriotsko sećanje'. Od tada su Srbija i region prošli kroz teška vremena, sada je vreme da zajedno radimo na budućnosti", kazao je Tusk.

Izvor: N1

Komentara 58

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Мирјана

Нашла крпа закрпу!!!

20 158

Borko

Navijac ne znaci huligan!

13 148

Baki

Kakav li je on bio navijac bas me zanima.

9 125

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo