Dačić: Ne znam na koga će se recipročne mere odnositi

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je da će Vlada Srbije na sutrašnjoj sednici raspravljati o "recipročnim merama" prema Hrvatskoj koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: N1

Podsetimo, predsednik Srbije je odluku da Vulin nije dobrodošao u Hrvatsku ocenio kao "ishitrenu i nervoznu", dodavši da pretpostavlja da će Srbija odgovoriti recipročnim merama.

"Vučić je upotrebio precizan izraz – recipročne mere. To znači da kad neko uradi nešto vi uzvratite istom merom", rekao je Dačić.    

Dodao je da ne zna na koga će se "recipročne mere" odnositi.

"Ne znam o kome je reč. Mislim da, kad bi mi postupali logikom Hrvatske, mali je broj svetskih lidera koji bi mogli da dođu u Srbiju. Šta su sve govorili o nama proteklih godina. Ali Srbija nije takva, no bez obzira na sve to Srbija mora da čuva svoje dostojanstvo i da odgovori istom merom", istakao je Dačić.

Odgovarajući na pitanje o uticaju odluke na odnose Srbije i Hrvatske, Dačić kaže da mu nije jasno zašto se Hrvatska "bavi tim stvarima", ističući da ministar odbrane Aleksandar Vulin nije ni hteo da ide u Hrvatsku.

"Mislim da je bolje da radimo na unapređenju naših odnosa i traženju zajedničkih interesa nego da na ovakav način komplikujemo ionako komplikovane odnose", zaključio je Dačić.

Komentara 18

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Brka

Ma vaša politika iz 90- te prepoznatljiva,totalna izolacija Srbije.

14 104

Mama

Ti i Vulin mrtva trka,vas dvojica ste politicki otpad iz devedesetih!!!

18 127

Marizela

Ko tebe kamenom ti njega hlebom, kako bi nekad Patrijarh Pavle rekao, On je radio i živeo po Biblijskim načelima. On bi trebao biti primer svima nama a posebno ljudima na funkcijama

11 377

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo