Belgijski premijer u Beograd doneo nove predloge za Kosovo

Evropske intergacije i rešavanje odnosa sa Prištinom, bile su glavne teme sastanaka belgijskog premijera sa premijerkom i predsednikom Srbije.

Izvor: N1

Šarl Mišel doneo u Beograd predloge o tome kako rešavati pitanje Kosova uz veće angažovanje Evropske unije; ali ni on, ni predsednik Srbije, nisu govorili o detaljima, dok takvi predlozi ne budu prihvaćeni u samoj Uniji.

Svečani doček i razgovori kod predsednice Vlade, uglavnom o ekonomiji. Pa politčki razgovori na Andrićevom vencu. Belgijski premijer u Beograd je doneo nove predloge kako rešavati glavni srpski problem - Kosovo.

 "Zajednički možemo da isprobamo određene ideje. Razgovaraću sa mojim kolegama kako bismo videli na koji način Evropska unija može angažovanije da postupa ne bi li iznašla stabilno rešenje prihvatljivo za sve", rekao je Mišel.

"Ukoliko EU bude imala taj drugačiji pristup u kojem će težiti tome da se ispuni ono što je potpisano u Briselu, možda ćemo neke nade i šanse da imamo. Ukoliko se to ne desi naše nade su vrlo male", kazao je Vučić.

Tako predsednik Srbije ponovo građanima poručuje da za Kosovo ne očekuju dobro rešenje, jer ga nema.

"Mi imamo mnogo papira i svi papiri su na našoj strani. Ali je problem što sila nije na našoj strani. To ljudi u Srbiji treba da razumeju. Mi smo slabiji, ne od Albanaca već od Amerike. Da kukamo ne vredi, da se žalimo nemamo kome", kazao je on.

Žalio se predsednik Srbije belgijskom premijeru. Gost iz Brisela ohrabrivao je srpske zvaničnike da iskoriste priliku.

"Ima mnogo procesa koji mogu da se iskoriste u nedeljama i mesecima koji dolaze kako bi se učinio taj veliki korak napred", kazao je Mišel.

Veliki korak napred Unija očekuju i u poglavlju 23 o vladavini prava i pravosuđu.

"To su one stvari koje sam nazvala nekim od generacijskih nedostataka, koje Republika Srbija mora da ispuni", rekla je Brnabić.

Mora - jasan je bio i evropski komesar za proširenje Johanes Han. Ne samo da reši probleme sa Prištinom, od Srbije očekuje brži napredak u reformama i poštovanju principa vladavie prava.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

ivan

Pristina je ta koja se ne pridrzava sporazuma.

107 2

Maloumnik

Pa oblast pravosudja i prava ne zavisi od Kosova i jos nista niste uradili zasto pa zato sto radite kako radite i stitite se medjusobno kako se stitite a narod bas vas briga za narod prezivece.aeto zasto nema reformi pra osudja nece ih ni biti a stalno ce se tvrditi kako zbog kosova ne mozemo u eu

32 416

qgo

STa li moze da bude novi predlog? Cekaj, stetio sam se - predlozice da se ujedine Kosovo i Srbija, da se nova drzava zove Kosovo a da Srbija bude autonomna pokrajina u toj drzavi jer Kosovo je srce Srbije. I vuk sit i ovce na broju, zar ne?

28 114

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo