Vojislav Šešelj ne odustaje od odlaska u Hrtkovce

Vojislav Šešelj ne odustaje od odlaska u Hrtkovce Izvor: SRS

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj kaže da ne odustaje od odlaska u Hrtkovce 6. maja. Podsetimo, policija je zabranila sva okupljanja u Hrtkovcima za 6. maj.

On je na konferenciji u Skupštini Srbije poručio da će svakako ići u Hrtkovce i da pristalice radikala neće mitingovati, već će se, kako je rekao, "razmileti" po selu.

"To će biti radikalski đurđevdanski uranak. U 11 sati, 6. maj. Mitinzi su slobodna stvar, na našim skupovima nikada nije bilo nasilja i nema nikakvog razloga za zabranu. Nama ne smeta kontramiting, jer postoji tačno mesto gde ćemo mi biti. Naše pravo niko ne sme da ukida i osporava. U svakoj varijanti 6. maja idemo u Hrtkovce, molimo Boga da bude lepo vreme, da ne bude blata", rekao je Šešelj.

On navodi da će skup obezbeđivati SRS i da će imati uniforme i odeću koja je propisana za tu vrstu obezbeđivanja.

"Mi nikada nismo izazivali tuče sa policijom, ako nas policija spreči, mi ćemo šetati po Hrtkovcima. Ako nas policija napadne, mi ćemo odmah da sednemo na zemlju. To je naša stara taktika, tada policija ne tuče. Ako skup bude zabranjen - tako ćemo postupiti", rekao je Vojislav Šešelj.

On je proučio da nemaju napismeno da je skup zabranjen, već samo reč ministra Stefanovića.

"Mi, ipak, idemo, ali u tom slučaju neće biti ozvučenja, neće biti bine, to policija može da spreči. A da spreči građane da slobodno hodaju - to je malo teže. Ako blokiraju ulaz iz pravca Rume i iz pravca Šapca, mi smo prilično snalažljivi, pa ćemo preko livade Ovo je borba za naše pravo da držimo skupove", rekao je on.

Izvor: N1

Podsećamo, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da u Hrtkovcima neće biti odobreno nijedno okupljanje 6. maja.

"Više političkih organizacija najavilo je skupove. Neće biti dozvoljeno organizovanje bilo kakvih skupova u Hrtkovcima", rekao je Stefanović i dodao da meštani Hrtkovaca mogu da budu mirni.

Srpska radikalna stranka najavila je da će 6. maja održati miting u Hrtkovcima, mestu u Vojvodini u kome je predsednik SRS-a Vojislav Šešelj pre 26 godina, prema pravosnažnoj presudi suda u Hagu, počinio ratni zločin.

Božović: Sprečićemo Šešelja da se vrati na mesto zločina

Balša Božović Izvor: N1

Branićemo dostojanstvo građana i građana Hrtkovaca, bićemo tamo tog dana, poručio je poslanik Demokratske stranke Balša Božović.

"Sprečićemo Šešelja da se vrati na mesto zločina, ako to već neće država i ministar Stefanović. Ne damo na sebe i na građane Srbije. Vučić želi ovakvu sliku Srbije. Mi nećemo praviti miting, nego ćemo biti sa građanima. Stefanović je rečima da će zabraniti oba skupa izjednačio građane i ratnog zločinca. To govori da ni Vučić ne razume niti se promenio. Mi ćemo tog 6. sigurno biti tu jer nemamo poverenje u državu da će sprečiti Šešelja. Smatram da je to dužnost onih koji vole ovu zemlju i koji žele da žive u njoj. Mi ne želimo da mitigujemo, vec da pošaljemo poruku da građane Hrtkovaca nećemo prepustiti Stefanoviću, Vučiću i Šešelju", rekao je Božović.

On je dodao da neće imati obezbeđenje, jer, kaže, može doći samo do sitacije "da se oni brane".

Komentara 97

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Tihi

''građane Hrtkovaca nećemo prepustiti Stefanoviću, Vučiću i Šešelju'' - poruka koja kasni dve decenije. Ali, bolje ikad nego nikad.

45 148

HOMODEZORIJENTIKUS

Vi koji ukazujete na činjenicu da je ratni zločinac već odslužio kaznu, previđate da je datum izricanja PRAVOSNAŽNE presude Presudan! A to nije bilo tako davno. Dužina vremena provedenog u istražnom zatvoru pokazuje nam koliko teško je bilo doći do pravno relevantnih dokaza, očišćenih od "šešeljevske istine".

22 173

Neocortex

Na stranu sve o Šešelju, isti zakoni moraju da važe svugde. Hrtkovci nemaju eksteritorijalnost, u Srbiji su kao i bilo koje drugo selo, a SRS je legalna stranka.

548 28

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo