U Danu uživo o slučaju Savamala

U Danu uživo o slučaju Savamala Izvor: N1

U Danu uživo o slučaju rušenja objekata u Savamali, kao i o pristupu informacijama od javnog značaja. Gosti emisije biće i predsednik sindikata kragujevačkih oružara, kao i vaterpolista Jugoslav Vasović.

Tačno je dve godine od rušenja u Savamali, a slučaj je još u predistražnoj fazi. Dan uoči dvogodišnjice, MUP je podneo krivičnu prijavu protiv policajca zbog nesavesnog rada u službi, a u vezi sa rušenjem objekata. Podsećamo na istoriju ovog slučaja i govorimo o tome šta usporava njegovo razrešenje. Gost Bojana Jovanović, novinarka KRIK-a.

Zbog čega javne institucije otežavaju javnosti pristup informacijama od javnog značaja? Zbog čega se teško dolazi do informacija o nosiocima javnih funkcija i da li se javne institucije prečesto pozivaju na zaštitu privatnosti funkcionera? Više o tome reći će nam Uroš Mišljenović iz Udruženja građana Partneri za demokratske promene Srbija. 

Oružari u Kragujevcu u ponedeljak su na sat vremena protestovali ispred upravne zgrade "Zastave oružje" zbog nacrta zakona o privatizaciji vojnih fabrika. Traže da se njihova fabrika izuzme iz tog zakona. Gost Dana uživo Dragan Ilić, predsednik sindikata.  

Vaterpolo savez Srbije dobija novog predsednika. O stanju u vaterpolu i o tome da li će domaći klubovi isplivati iz nezavidne situacije u kojoj se nalaze, govori proslavljeni reprezentativac Jugoslav Vasović. 

Tagovi: Dan uživo

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Oki Doki

Bravo za N1, najbolji ste.

8 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo