Treća epizoda Insajdera o Er Srbiji: Ko je dobio, a ko gubi

Država Srbija je u kompaniju Er Srbija uložila više novca od Etihada. Ta činjenica ne bi bila sporna da je kompanija postala profitabilna. Međutim, prema svim dostupnim informacijama i analizi finansijskih izveštaja, kompanija je ostvarila dobit na kraju 2014, 2015. i 2016. godine zahvaljujući donacijama države Srbije.

Izvor: Insajder

U slučaju da, na primer, Etihad odluči da proda svoj udeo u Er Srbiji od 49 odsto za samo jedan evro, neće izgubiti ništa, jer je, prema istraživanju Insajdera, kompanija Etihad, u poslovanju sa zajedničkom kompanijom Er Srbija zaradila oko 40 miliona dolara - praktično isto novca koliko je u zajedničku kompaniju uložila.

Sve informacije o poslovanju kompanije predstavljaju poslovnu tajnu. Nadležne institucije su potpuno zatvorene za bilo kakve informacije i odgovore.

Samo na osnovu prikupljenih činjenica koje ste videli u prethodne dve emisije i koje ćete videti poslednjoj epizodi serija, a do kojih je ekipa Insajdera došla tokom istraživanja, analize i ukrštanja podataka, opravdano se postavlja pitanje da li je posao sa Etihadom bio dobar ili štetan za Srbiju.

Treća epizoda serijala "Srpsko-arapska posla" na programu je TV N1 večeras u 21h.

Tagovi: insajder , er srbija

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Boki

Ko je dobio prodajom šećerana za 3 evra?

142 2

Gagi, dipl. ing. vazdušnog saobraćaja

Ne treba biti »veliki« stručnjak pa konstatovati da je u »braku« Air Serbia – Etihad država Srbija gubitnik, a avio-kompanija Etihad iz UAE dobitnik. Da je to tačno, potvrđuje i činjenica da su finansijski izveštaji JAT Airways za 2011., 2012. i 2013. javno dostupni, dok nadležni kriju »kao zmija noge« od javnosti finansijske izveštaje Air Serbia od 2014. do danas. Iako postoji zakonska obaveza nadležnih po javnom objavljivanju finansijskih izveštaja privrednih subjekata, očigledno je da u tom lancu prikrivanja finansijskih izveštaja niži nadležni, plašeći se za svoju sudbinu slede instrukcijama najvišljih nadležnih, jer u protivnom »može zmija da ih ujede«. Svakome, kome je organizacija i ekspoloatacija vazdušnog saobraćaja profesija, a na osnovu dostupnih informacija o cenama po kojima je Air Serbia iznajmljivala avione u wet lease i dry lease, naravno uz »pomoć« Etihad-a, kao i o »zelenaškim« uslovima pod kojima je Etihad davao kredite Air Serbia, je kristalno jasno da je u tom »braku« Etihad zaradio i to dobro, a koliko je to koštalo Air Serbia, odnosno Srbiju znaće se kada najvišlji nadležni »privole« u objavljivanje finansijskih izveštaja o poslovanju Air Serbia. Davanje izjava, citiram; »Air Serbia je neuporedivo bolji prevoznik nego što je bio JAT« ili »Da li možete na liniji za Njujork da zarađujete pare – pa ne možete, to ćete moći za godinu ili dve – dakle kada prođe četiri ili pet godina, ali to je važno za brendiranje vaše zemlje, za brendiranje vaše aviokompanije«, samo pokazuje da nadležni imaju »paušalno« znanje o organizaciji i eksploataciji vazdušnog saobraćaja.

62 198

Ribar

Zna se ko je dobio a ko izgubio.Dobili su oni u Armani odelima(politicari) a izgubili oni sto nose jedne iste cipele zima leto,kisa sunce(narod).

73 212

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo