Sindikat Kroacija erlajnsa: Kompanija pred kolapsom

Sindikat Kroacija erlajnsa: Kompanija pred kolapsom Izvor: Pixabay

Iz Hrvatskog sindikata pilota uputili su pismo premijeru i opet ga upozorili na, kako tvrde, alarmantnu situaciju u kompaniji i debakl s izborom novog direktora. "Kompanija je pred kolapsom, a sezona je počela", navode iz Hrvatskog sindikata saobraćajnih pilota.

Razlog tome je, tvrde, nerealno planiranje rokova za zimsko održavanje aviona, zbog čega se sa letnjim redom letenja krenulo bez dva sopstvena aviona, koji će imati kašnjenje s ulaskom u promet od mesec i po dana.

Sindikat pilota tvrdi i da je iz kompanije otišla polovina mehaničara, trećina pilota i četvrtina stjuardesa, a odlazak osoblja nastavio se i u 2018. godini.

Uz sve to, kompanija godinu i po dana nema Upravu u punom mandatu. Po treći put ponovljen konkurs i dalje se neobjašnjivo prolongira, upozorili su te naglasili da je za Kroacija erlajnz izbor novog direktora izbor između dve opcije: bankrota ili mogućeg oporavka kompanije.

Komentara 14

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

pilot lovac

Ako Croatiji airlines ide loše neka ih kupi Er srbija

3 0

todos

Ja kad pogledam flightradar Er Srbija ima samo ATR 72 i po neki A319, 320. Sve što poleće i sleće na Teslu su Turski ili Etihadovi avioni. A da prodali smo i aerodrom francuzima

10 1

Nisu im se složile kockice

Hrvatska ne treba da brine. Spasiće ih EU

22 9

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo