Desetine vojnika pridružilo se protestima u Jermeniji

Desetine vojnika pridružilo se protestima u Jermeniji Izvor: REUTERS/Vahram Baghdasaryan/Photolure

Desetine vojnika pridružile su se antivladinim demonstracijama u glavnom gradu Jermenije - Jerevanu, što je naišlo na oštru reakciju Ministarstva odbrane te zemlje, prenosi Radio Slobodna Evropa (RFE).

Oko 200 demonstranata koji su, izgleda pripadnici oružanih snaga u uniformama, pridružilo se glavnom protestnom maršu u Jerevanu, što je izazvalo brzu osudu Minstarstva odbrane te zemlje, koje je obećalo strogu kaznu za vojnike koji su se pridružili protestu, prenosi RFE, koja je objavila slike vojnika s demonstrantima.

"Njihovo delovanje se ne smatra samo kršenjem naređenja vojne komande, već i kršenjem osnovnog principa demokratije, prema kome vojska ne sme da bude uključena u politiku", navelo je Ministarstvo odbrane u saopštenju.

Grupe demonstranata održale su danas protestne šetnje i skupove u nekoliko delova grada, 11. uzastopnog dana demonstracija protiv premijera Serža Sargsjana, koji se ovog meseca sa mesta predsednika, posle dva petogodišnja mandata, preselio na premijersku poziciju.

Istovremeno, danas je pušten iz pritvora vođa demonstranata Nikol Pašinjan koga je policija u nedelju privela posle neuspelih pregovora s Sargsjanom.

Sargsjan je napustio sastanak kada je opozicionar rekao da jedina stvar o kojoj mogu da razgovaraju njegova ostavka, prenosi agencija Frans pres.

Okružen svojim pristalicama koji su mahali jermenskim zastvama, Pašinjan se pridružio hiljadama demonstranata na ulicama danas koji su protestovali protiv Sargsjana, a to se vidi na snimcima koje prenosi jermenska televizija. 

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Tribeka

To i nas ceka

23 3

Camarade

Koju li će boju dobiti?

12 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo