Odluka o gradonačelniku nije na vidiku ni sa Avalskog tornja

Više od mesec i po dana prošlo je od beogradskih izbora, a i dalje se ne zna ko će preuzeti novi mandat gradonačelnika. Gotovo isto toliko vremena prošlo je i od kada se najavljuje rekonstrukcija Vlade - i još je nepoznato ko ostaje, a ko odlazi iz zgrade Nemanjinoj ulici.

Izvor: N1

Ko će naredne četiri godine biti gradonačelnik Beograda - grada pod Avalom? Dok je gledao panoramu prestonice, Siniši Malom, kako je rekao, izgledalo je teže da se spusti užetom sa Tornja nego posao koji obavlja.

N1: Je l' ovo teže nego biti gradonačelnik?

Mali: Pitate me za nešto što sam radio četiri godine, a ovo nikada nisam radio.

N1: Šta je veći izazov, da se spustite ili da još četiri godine budete gradonačelnik?

Mali: Joj, majko mila, ja sam došao na opuštajuće nedeljno popodne.

Ipak, prihvatio se izazova, ali da se spusti konopcem.

Kada se prizemljio, Malom mesto prvog čoveka prestonice više nije bilo najvažnije.

"Nikada jurio za funkcijama nisam. Ljudi, ono što je meni najvažnije jeste da sam u timu Aleksandra Vučića", kazao je Mali.

 Konačna odluka - ko će biti gradonačelnik -  mora se doneti 30 dana od konstitutivne sednice zakazane za 9. maj. Najčešće spekulacije u medijima jesu da će funkciju gradonačelnika preuzeti gradski menadžer Goran Vesić ili predsednica opštine Savski Venac Irena Vujović.

Novinarka Safeta Biševac smatra da Mali i Vesić zbog brojnih afera imaju manje šanse od Irene Vujović.

"Patrijarhalna država se tako može naći u situaciji da ima ženu na čelu Vlade, glavnog grada, Skupštine i da imamo samo jednog muškarca na čelu države - predsednika Vučića, a mislim da bi toliko žena na vlasti u jednoj patrijarhalnoj, balkanskoj državi bilo dobro za imidž Srbije", rekla je Biševac.

Ono što nije dobro za imidž Srbije je odugovlačenje sa odlukama i to ne samo ko će voditi Beograd, nego i kada će se rekonstruisati Vlada, dodaje Biševac.

"Sve bi se to moglo brzo završiti da nije potrebe vlasti da celu zemlju drže stalno u političkim tenzijama i kao da smo pod pritiscima spolja i unutra", naglasila je Biševac.

Podsetimo, upravo zbog političkih tenzija na Kosovu i Metohiji premijerka Ana Brnabić krajem marta rekla je da rekonstrukcija Vlade nije prioritet, ali jeste tema o kojoj će se razmišljati.

Komentara 52

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Uros

U Srbiji su zene uvek bile ranopravne.

74 5

Uros

U Srbiji su zene uvek bile ravnopravne.

78 6

Janko

Nije bitno ko ce biti bitno je da bude neko posten

137 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo