Proksima: Nismo odgovorni za opekotine pacijentkinje

Proksima: Nismo odgovorni za opekotine pacijentkinje Izvor: N1
Opekotina nakon operacije

Beogradska firma "Proksima" odbacila je optužbe rukovodstva Kliničkog centra u Nišu da je paljenje kabla koji je ta firma proizvela uzrok povređivanja pacijentkinje tokom laparoskopske operacije žučne kese.

Tridesettrogodišnja Emilija Rakić posle rutinske operacije žučne kese u novom Kliničkom centru u Nišu probudila sa opekotinama na desnoj nozi i traži da se utvrdi ko je odgovoran.

Direktor Proxima Saša Kocić rekao je da su za događaj saznali iz medija i da ih Klinički centar nije obavestio o svemu, iako je to deo procedure.

Kostić je naveo da je firmi naneta ogromna šteta time što su proglašeni odgovornim, iako nikakva provera i istraga nije obavljena.

On je naveo da oni jesu distributeri, ali da je proizvođač nemačka firma.

Kostić je kazao da se u službenoj belešci Kliničkog centa, do koje je "Proksima" nezvanično došla, navodi da je "uređaj koji se zapalio u toku operativnog rada istopio neutralnu ploču sa kablovima".

"Predstavnici Kliničkog centra medjutim, medijima ne kažu ništa o uredjaju koji se zapalio, kaže se samo da je uzrok opekotina "ogoljeni kabl", izjavio je Kocić.

Prema njegovim rečima, predstavnici Kliničkog centra kazali su da je pre početka rada operacione sale obavljena provera koja je bila uredna, ali dodao je, ako je provera bila u redu nemoguće je da su postojale ogoljene žice.

"Još jedna neistina je da je 'Proksima' učestvovala u opremanju novog Kliničkog centra putem tendera. U opremanju su učestvovale druge firme, 'Proksima' nije učestvovala na tenderu", rekao je Kocić.

On je kazao da se Klinički centar u Nišu od dana kada se desio neželjeni dogadjaj do danas nije obratio "Proksimi" nikakavim zvaničnim obaveštenjem.

Kocić je rekao da ta firma već više od 20 godina dostavlja svoju opremu Kliničkom centru u Nišu i drugim zdravstvenim ustanovama u Srbiji i da nikada do sada nije bilo nikakve prijave na kvalitet njenih proizvoda.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

TataMata

Takvo je stanje nemaju doktori opremu sve je to staro,tako da nema frke

5 0

Božidar

Firma "Proksima" nije bogradska firma, već firma iz sela Čokot, zadnja pošta Novo Selo, Niš.

8 1

I TE KAKO

godinama snabdeva KLinički centar u Nišu, došlo vreme da bude izbačen iz posla, a da udje neka od burazerskih firmi. "Dobar" način su izabrali. Kako drugačije nego preko pacijenata.

20 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo