Snimka incidenta nema, Šešelj tvrdi da je bio "spontan"

Ne stišava se bura posle diplomatskog skandala koji je izazvao Vojislav Šešelj, koji je za rezultat imao prekid posete delegacije hrvatskog sabora Srbiji. I iako osude stižu sa svih strana, ostaje otvorena kontroverza da li je gaženja zastave i psovanja hrvatske delegacije uopšte bilo?

Izvor: N1

Dok je Šešelj danas pokušavao da uveri novinare kako se sve zaista i dogodilo onako kako su to radikali saopštili, iz parlamenta samo potvrda da snimka incidenta nema.

Vojislav Šešelj kaže da je ponosan na ono što tvrdi da je uradio juče i da će nastaviti da pljuje, gazi i pali zastavu Hrvatske. Ipak, najviše vremena na konferenciji odgovarao je na novinarska pitanja o tome da li se incident uopšte dogodio, s ozbirom na to da to niko nije video.

"Kako to da vi nemate snimak, vi sve snimate?", upitali su novinari.

"Pa mi sve snimamo kad pripremamo, ovo je bilo spontano, ja nisam ni očekivao da će im tu biti zastava. E ovo je za mene zaista neverovatno da vi sumnjate da se događaj desio, ali evo, desio se. Ali efekat čak i da se nije desio, efekat je sasvim solidan, je l' tako? Ima li i jedan novinar da mi veruje? Niko? E, ovo je novinarska zavera danas, moraćemo da ponovimo", rekao je Šešelj.

Snimak navodnog incidenta nema ni Skupština. U odgovoru na molbu televizije N1 odgovaraju:

"Obaveštavamo Vas da ne postoji video snimak navedenog incidenta.Video nadzor tog dela Narodne skupštine Republike Srbije ne pokriva mesto gde su bile postavljene zastave, jer se nalazi u mrtvom uglu u odnosu na postavljene kamere", navodi se u saopštenju.

 Ipak, reakcije se ne smiruju. Šešeljevo ponašanje osuđuju i predstavnici vlasti i opozicije, a ceo događaj ponovo je pokrenuo i pitanje da li predsednik SRS-a može da ostane poslanik s obzirom na to da je pred sudom u Hagu osuđen na 10 godina zatvora.

"Zakon je izričit - kaže da onaj ko je osuđen za kaznu zatvora dužu od šest meseci po automatizmu ne može više biti narodni poslanik", kaže Meho Omerović iz SDPS.

N1: Da li očekujete da se to i dogodi nakon ovih incidenata?

"Ne očekujem pravo da vam kažem, ali ćemo mi insistirati na tome. Insistiraćemo na primeni zakona", izjavio je Goran Ćirić iz DS-a.

Ipak, predsednik Administrativnog odbora koji o tome treba da raspravlja, kaže da nije sve baš tako jednostavno.

"Stvar nije tako jednostavna kao što vi sa N1 uprošćavate - postoji Zakon o izboru narodnih poslanika, ako je pravosnažno osuđen, oduzima mu se mandat. Postoji Zakon o radu koji kaže da zaposlenom prestaje radni odnos po sili zakona ako je pravosnažno osuđen bezuslovno na kaznu zatvora od šest meseci, danom stupanja na izdržavanje kazne zatvora. Čvek ne mora da ide u zatvor. To je jedna stvar, druga stvar je - ne mogu nikome da oduzimam mandat na osnovu toga što je Blic ili N1 objavio da je doneta neka presuda u Hagu. Ja presudu još nisam dobio", kazao je predsednik Administrativnog odbora Aleksandar Martinović, iz SNS-a.

A na pitanje o mandatu, Šešelj kaže da ne vidi razlog da mu on bude oduzet, kao i da će ga braniti, citiramo, i rukama i nogama.

Komentara 26

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dejan Č.

Šešelj samo traži malo više medijske pažnje nakon katastrofalnog poraza na izborima u Beogradu. Sve ovo je nepotrebno i pridaje mu se mnogo medijske pažnje ovim koju ne zaslužuje. Vremenom će se zagladiti ceo ovaj slučaj.

151 1

Milutin

ovaj i njegova klika su toliko dosadni, da ja ne razumem da njih iko uzima za ozbiljno. Performansi su im bezidejni, ponavljaju se, nemaju nikakvog smisla ni efekta. Sve u svemu, tuga. Da vidimo sada da li će njegovi učenici, kumovi i ostali što su ponikli ispod njegovog krila imati smelosti da ga maknu iz Skupštine ili će prećutati...

7 120

Skadarlija

Ispada da je on to radio na nekoj livadi gde ni koza nema a kamoli nekakvog obezbedjenja i kamera... Ovo je teska lakrdija i podcenjivanje svih nas!

10 200

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo