Šešelj: Gazio sam zastavu Hrvatske, nismo izmislili incident

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je da nije izmislio incident koji se juče dogodio u Skupštini Srbije, kada je navodno cepao i gazio zastavu Hrvatske, posle čega je parlamentarna delegacije iz Zagreba napustila Beograd.

Izvor: N1

Šešelj je na konferenciji za novinare u parlamentu, rekao da je zastavu Hrvatske pocepao i izgazio na ulazu u Dom narodne Skupštine, nakon čega je u ulaznom holu, hrvatskoj delegaciji opsovao “majku ustašku”.

 Na primedbe novinara da, osim saopštenja njegove stranke, nema nijednog dokaza o tome da se gaženje hrvatske zastave zaista dogodilo, Šešelj je rekao da radikali nisu snimili incident, jer se nije radilo o unapred isplaniranoj akciji, već se cepanje i gaženje zastave dogodilo spontano.

“Hoćete da kažete da smo sve izmislili? A budale nasele? To bi bilo izvanredno da je tako. Nismo izmislili. Što su se vratili u Zagreb onda? Samo zbog našeg saopštenja? Pitajte MUP ima li snimak sa ulaza u Skupštinu”, poručio je lider radikala.

Šešelj je upitao prisutne novinare da li mu iko veruje da se incident dogodio, a nakon što se niko nije javio rekao je: “Niko ne veruje!? E, ovo je novinarska zavera, moraćemo ponovo.”

Predsednik SRS-a tvrdi i da svi “časni Srbi” i patriote podržavaju njegov postupak, i poručio je da će hrvatsku zastavu “i dalje paliti, pljuvati i gaziti”, jer je pod njom “izvršena okupacija” tzv. Republike Srpske Krajine (RSK), i proterano 300.000 Srba.

“Dabogda nam se desnica osušila kao zaboravimo RSK. Tu smo zakletvu položili na grobu Ranka Vujića, predsednika SRS za Krajinu, to obavezuje sve radikale. Ali, tu zakletvu su položili i bivši srpski radikali, koji su tada bili sa nama, i neka vode računa", poručio je Šešelj.

Najavio je i da će 6. maja SRS održati miting u Hrtkovcima, kao i da nema razloga da on bude zabranjen, jer je reč o mirnom skupu, kakav je, kako je rekao, bio i onaj 1992. godine, zbog kojeg ga je, podsetimo, Haški tribunal osudio na 10 godina zatvora.

Šešelj je ponovio da je haška presuda “lažna” i da nije bilo nikakvog proterivanja Hrvata iz Srbije, i da se on navodno samo zalagao za razmenu stanovništva, što nijedna vlast u Beogradu nije prihvatila.

Na pitanje o verbalnom napadu radikala na poslanicu DS-a Aleksandru Jerkov, Šešelj je rekao da je ona njega prva uvredila, jer je nazivanje nekoga ratnim zločincem teža uvreda nego da nekome opsujete majku.

Komentara 37

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

69

Ha! Ha! Ovo je slika Vučićeve vladavine...Gde će on na svog gurua!

10 130

Dragan

Vi ste svi kukavice, nevaspitane bitange i bruka za svoje porodice! A vas dragi vodja je ocito i dragovoljni cinik, jer u svemu ovom uziva i do mile volje se zafrkava... Nicija nije doveka gorela pa nece ni vasa...

9 137

Hanibal Lektor

Sta bi se desilo da sam ja kao gradjanin to uradio u skupstini?

9 81

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo