Plate u Srbiji pale za 20 odsto

Plate u Srbiji pale za 20 odsto Izvor: N1info
(arhiva)

Prosečna zarada u Srbiji isplaćena u januaru 2015. godine, bez poreza i doprinosa, iznosi 39.285 dinara, i u odnosu na decembarsku 2014, nominalno je manja za 21,1 odsto, a realno manja za 20,9 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

U poređenju sa prosečnom zaradom bez poreza i doprinosa isplaćenom u decembru 2014. godine, nominalno je manja za 21,4 odsto i realno je manja za 21,2 odsto.

Prosečna zarada isplaćena u januaru 2015. godine nominalno je veća za 3,4 odsto i realno je veća za 3,3 odsto od prosečne zarade isplaćene u januaru 2014. godine.

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa isplaćena januaru 2015. godine nominalno je veća za 3,5 odsto i realno je veća za 3,4 odsto u odnosu na prosečnu zaradu bez poreza i doprinosa isplaćenu u januaru 2014. godine, navodi se u saopštenju.

Tagovi: plata , zarada , statistika

Komentara 27

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pera

Da li je to onaj novac od koga se kupuju skupocene torbe,esarpe i ko zna šta što se ne vidi ali nema veze sve će to jednog dana biti narodno.

2 0

Melisanda

Zaista je neprijatno koliko nam dobro ide!

22 0

J.G.

A penzije??!? Čim postaneš penzioner nisi više živi stvor, jer da jesi i država i mediji i vajni novinari 'istraživači', bi svakodnevno brinuli i pisali kako ova šačica bezlične mase (po postupcima vlasti), od nekih milion i osmsto hiljada, živi. Zašto kažu da su oteli 10 posto kad se radi o 15-20%? I sa realnom inflacijom koliko je to? Sve su proučili gde da otmu: auto osiguranje, vožnja na plin, porez po 'zonama', alkohol sa 03 na 02 da bi one koji koriste sirće i jedu jabuke ojadili, bio dozvole za oružje, grejanje, infostan, telefon, recepti 100% (navodno neki skupi lekovi na recept-a masovna upotreba občnih recepata - to ne pominju) i još mnogo toga što se vidi i ne vidi...Primitivno, mangupski, providno...

14 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo