Vesić: Na Vučićevu inicijativu, Beograd dobija 54 fontane

Vesić: Na Vučićevu inicijativu, Beograd dobija 54 fontane Izvor: N1

Beograd će dobiti 54 nove fontane na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na RTS-u.

Nove fontane biće postavljene na mestima koja sada izgledaju zapušteno, poput kružnih tokova na Novom Beogradu i kod Bogoslovije, odnosno Topčiderske zvezde, najavio je Vesić.

To neće biti fontane poput one na Slaviji u smislu veličine, ali će biti na mestima na kojima ih do sada nije bilo, precizirao je on i dodao da će fontane biti izgrađene u narednih nekoliko godina.

U pitanju je, kako kaže, deo kontinuiranih napora da se ulepša grad, poput sređivanja fasada i samog centra grada.

“Važno je istaći da će svaka prigradska opština takođe dobiti po jednu fontanu, jer građani Obrenovca, Lazarevca, Grocke i ostalih prigradskih opština zaslužuju da im se ulepša okruženje”, rekao je Vesić.

Gradski menadžer je najavio i da će građani “u roku od približno mesec dana” videti novi bulevar u okviru projekta “Beograd na vodi”, koji će spajati Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića.

“To je bulevar koji će na inicijativu predsednika Vučića nositi ime bivšeg američkog predsednika Vudroa Vulsona, koji je u vreme Prvog svetskog rata učinio mnogo za Srbiju. Ove godine, 28. juna, biće 100 godina od kako je Vilson proglasio Vidovdan 1914. godine Srpskim danom u Americi. Tog dana se srpska zastava vijorila nad Belom kućom i ovo je pravi način da mu se zahvalimo za sve što je uradio za srpski narod”, dodao je Vesić.

Podsetio je i da se Železnička stanica seli na prokop, da će železnička pruga do kraja godine biti izmeštena iz centra grada, kao i da su započeti su radovi na izgradnji nove autobuske stanice na Novom Beogradu.

Komentara 185

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Rasha

Ja ću samo o Novom Beogradu. Ulice su nam posle zime pune udarnih rupa. Ne peru se. Trava nepokošena. Komarci ko rode. Parkiranje noćna mora. Stari Merkator Piramida u stanju raspadanja. Ispred banaka, prodavnica, manjih ili većih preduzetničkih radnji, firmi u nivou ulice, umesto čistoće i cveća, ugažena trava, smeće, opušci. Nijedne stepenice cele, sve okrnjeno i jadno. Drveće neokresano, ma katastrofa.

12 0

Jasmina

Smeju nam se u lice! Ovo namerno rade!

26 0

Nikola K.

54 fontane + 34 spomenika = 88 . Ma mi smo definitivno blesav narod.

27 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo