Otišla na operaciju žuči, probudila se sa opekotinama

Otišla na operaciju žuči, probudila se sa opekotinama Izvor: Južne vesti / V.Milić

Žena koja je prošle srede došla u novi niški Klinički centar na rutinsku operaciju žuči, probudila se iz anestezije sa opekotinama drugog stepena na nozi. Ona ne zna šta se tačno desilo tokom zahvata, ali kaže da su joj lekari rekli da je tokom operacije zavarničio kabl na nekom instrumentu.

Iz Kliničkog centra su od novinara pokušali da sakriju ovaj incident, prenose Južne vesti.

Emiliji Rakić (33) koja je rodom iz Pirota, iz ove zdravstvene ustanove, kako kaže, nisu jasno objasnili šta se dogodilo. Pošto je bila pod anestezijom, ne zna šta se tačno desilo, pa se probudila sa teškim opekotinama na skoro celoj nozi. Lekari su joj, kako je kazala, davali samo neprecizne informacije o tome da je u pitanju bila struja i varničenje.

"Ne sećam se uopšte zato što sam bila pod anestezijom. Jedino kad sam se probudila osetila sam bol, videla sam nogu, doktor mi je saopštio da se nešto desilo, ne znam tačno šta, ali bih volela da znam. I sad mi je teško i pretrpela sam mnogo bolova. Samo su mi rekli kao da je neki kabl... prvo kao da je struja udarila, pa da je neki kabl varničio", rekla je ova Nišlijka.

Ona je dodala da će tražiti odgovorne za to što joj je na operacionom stolu život bio ugrožen, i to, kako smatra, ne greškom lekara.

"Mislim da doktori nisu tu krivi, oni rade svoj posao. Ne bih da njih okrivljujem, ali verovatno postoji neki krivac. Te mašine, ljudi kad rade operaciju ne mogu da gledaju šta se dešava oko njih, ali preduzeću sve što treba kako bi se ustanovilo šta se tačno desilo i ko je odgovoran", dodaje Rakićeva.

Nadležni u Kliničkom centru izbegavali novinare

Dva dana su iz odgovorni Kliničkog centra izbegavali da odgovore na pitanja novinarke Južnih vesti o ovom incidentu, prenosi taj portal. Tvrdili su da nije bilo nikakvog požara, a nisu otkrivali ni da se nešto uopšte desilo sa pacijentkinjom na operacionom stolu.

Tek kada su novinari pronašli Rakićevu na Klinici za minimalno invazivnu hirurgiju iz ove ustanove najavili su izjave za medije, a Rakićeva je, kako je sama rekla, ubrzo otpuštena iz bolnice.

"Sigurno nije bilo požara, a ni za kakav drugi incident ne znam. Kontaktirao sam Gorana Stanojevića pomoćnika za hirurgiju i on mi je rekao da se ništa nije dogodilo", rekao je juče Nikola Marković, koji je u KC zadužen za odnose sa medijima.

Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović, koga je novinarka takođe kontaktirala, prvobitno je kazao da je na sastanku sa ministrom, a kasnije nije odgovarao na pozive. Slušalicu nije podigao ni njegov pomoćnik Goran Stanojević, kome je novinarka poslala i SMS sa pitanjem o ovom slučaju na koje takođe nije odgovorio. O incidentu nisu želeli da govore ni lekari niti medicinsko osoblje Kliničkog centra, upućujući novinare na Upravu.

Razgovor sa novinarima iz nekoliko medijskih kuća koji su se interesovali za ovaj incident zakazan je za danas popodne.

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Cvjetko Gajic Porebrice. bb

Vecina nas je Problem samom sebi. Sredivanje Drzave mali broj problem pravi veci broj nema sada komunista

0 0

Nenad

Ova komplikacija nije vezana za sposobnost i odgovornost samog hirurga. Hirurg očekuje da su intrumenti[električni, laserski, ultrazvučni...] ispravni, jer se on nerazume u popravku istih. Kriva je tehnička služba Klinike, kao i licencirane firme koje održavaju ove instrumente. U svakom slučaju Klinika treba da isplati štetu koja je učinjena pacijentu,ali to nema veze sa hirurgom.

44 6

Veterinar

kako si nam ti to lepo objasni...

7 8

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo