Makron: Nije trenutak za proširenje EU

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da Evropska unija ne treba da prima nove članice dok se dublje ne integriše i sprovede reforme.

Izvor: N1 / Agencije

Makron je u obraćanju poslanicima Evropskog parlamenta u Strazburu rekao da želi da učvrsti Zapadni Balkan uz evropski projekat, ali da sada nije vreme za prijem novih članica.

"Podržaću proširenje samo ako prvo bude produbljivanja i reforme naše Evrope", naveo je on.

Makron je rekao da ne želi da se Balkan okrene Turskoj ili Rusiji, ali da ne želi da EU, koja danas teško funkcioniše sa 28, a sutra sa 27 članica, odluči da može da primi nove članice po istim pravilima.

Lideri Zapadnog Balkana i EU sastaće se sledećeg meseca na Samitu EU - Zapadni Balkan, ali male su šanse da Brisel u skorije vreme pozove neku od zemalja da se pridruži EU.

Komentara 74

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sloboda ili Ništa

Pametno, zeznuli su se sa Bugarskom, Rumunijom i Hrvatskom a ostatak Balkana je mnogo gori skup pseudodržava koje su sklone propadanju.

8 0

6.OKTOBAR

Pitanje za gospodina Ante Bana,imali nesto lepo u Srbiji , svi vasi komentari su zluradi puni mrznje i ,,Edipovog kompleksa,, vas i vecine vasih sunarodnika.A to proizilazi iz toga sto su vasi koreni srpski a da ste ,,kalemljeni" ideologijom Ante Starcevica,kome su preci bili Srbi.Dragi Aleksandre-Ante, najveci zlocinci prema srbima u hrvatskoj su bili pokatoliceni srbi.Ako imas argumenta ti nas demantuj,ako nemas bolje zacuti.Nase komentare,N1 u Hrvatskoj nije nijedanput objavila,cak i pohvalne o sportu.

13 1

XXX

Cista. jasna, postena izjava. Nema EU za Srbiju. Gradjani Srbije bi hteli EU ali objektivno nismo zasluzili.

7 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo