Jeremić: Problem Kosova će Vučiću "eksplodirati u lice"

Jeremić: Problem Kosova će Vučiću "eksplodirati u lice" Izvor: Tanjug/Tanja Valič

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi spoljnu politiku tako da svima koji bi potencijalno mogli da mu nanesu štetu daje sve što traže, ali da će mu zahtev Amerikanaca da preda Kosovo "eksplodirati u lice", jer ne zna kako da reši taj problem.

"Rusija traži da ne idemo u NATO - odlično, to je popularno, ne predstavlja problem za Vučića, dakle nećemo u NATO. Nemci mu traže hiljade hektara u Vojvodini za Tenis - bravo, daćemo im to. Francuzi traže aerodrom 'Nikola Tesla' - odlično, evo im aerodrom, ali mora da se pridavi niški aerodrom - nema veze, pridavićemo ga, šta je tu problem", rekao je Jeremić na tribini Narodne stranke u Novom Sadu.

Jeremić je naveo da Vučiću jedino ne odgovara zahtev Amerikanaca da preda Kosovu stolicu u Ujedinjenim nacijama (UN) i to samo zbog tehnike predavanja koju mu traže da primeni.

"Amerikanci zahtevaju od Vučića da uvede Kosovo u UN i pritiskaju ga da, potpisujući takozvani sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa s Prištinom, od Rusije praktično zatraži da to ne blokira na Savetu bezbednosti UN. Odatle drama, jer Vučić ne zna kako da se nosi s tim pritiskom i ne zna kako da reši taj problem", rekao je Jeremić.

On je dodao da je Vučić pokušao da ponudi razmenu teritorija, ali je odbijen.

"Odbijen je zato što je već obećao Kosovo u UN i jer mu je zbog tog obećanja dozvoljeno da uvede strahovladu i udavi medije", rekao je Jeremić.

Komentara 51

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Milan

Ne razumem kako pojedinci mogu da budu ovoliko zluradi oko pitanja KiM, kao da žele da se desi najgori mogući scenario, samo da bi likovali i krivili Vučića. Zar nije pametnije da se sve snage usmere u jednom zajedničkom pravcu, a to je da se nađe neko zajedničko rešenje za ono što predstavlja našu kolevku, a to je KiM.

125 20

mara

@Milan: E upravo to, a da kaže "sada je dosta, idemo da vratimo šta je naše", i svi ti dušebrižnici bi se zaglavili na granicu da što pre pobegnu!

75 6

Prof. dr R O T

Nece, Vucic ima izlaznu strategiju, prebacice to na referendum, imaju li obraza i snage da nesto rese, sto su sami stvorili!

13 154

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo