Predsednik Hrvatskog sabora u poseti Beogradu

Predsednik Hrvatskog sabora u poseti Beogradu Izvor: Igor Soban/PIXSELL

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, na poziv predsednice Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković, boraviće u dvodnevnoj službenoj poseti Srbiji u sredu i četvrtak, 18. i 19. aprila.

Prvog dana službene posete predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković sa predstavnicima sastaće se s predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković, a zatim s ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, a prisustvovaće i otvaranju predstavništva Privredne komore Hrvatske u Beogradu.

Drugog dana službene posete Srbiji Jandroković će se sastati s predsednikom Aleksandrom Vučićem, kao i s predsednicom Vlade Anom Brnabić. Predsednik Sabora zatim će u Subotici održati sastanak s predstavnicima hrvatske zajednice u Srbiji, Hrvatskim nacionalnim većem.

"To je prva službena poseta predsednika Hrvatskog sabora Srbiji, koji je nastavak političkog dijaloga između Hrvatske i Srbije, započetog tokom službene posete Hrvatskoj na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, predsednika Srbije Aleksandra Vučića u februraru ove godine', saopšteno je iz kancelarije predsednika Sabora.

Takođe, tokom posete Srbiji, razgovaraće se i o kontekstu evropske saradnje između dve države, u okviru pristupnog procesa Srbije Evropskoj uniji.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo