Podignuta optužnica protiv bivšeg pripadnika Vojske RS

Podignuta optužnica protiv bivšeg pripadnika Vojske RS Izvor: N1

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Slobodana Kneževića, koji se tereti za ratne zločine nad civilima bošnjačke nacionalnosti u mestu Miska Glava i na lokalitetu Kipe - Ljubija kod Prijedora.

Knežević (50) je optužen da je kao pripadnik Vojske Republike Srpske u julu 1992. godine učestvovao u hapšenju 120 civila bošnjačke nacionalnosti na lokalitetu Miska Glava, koji su potom ubijeni na lokalitetu Kipe - Ljubija kod Prijedora.

Knežević se tereti da je lično, pucajući iz vatrenog oružja, ubio jednog zarobljenog civila, pre nego što su žrtve masovno streljane, navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

Nekoliko osoba je preživelo masovno streljanje, a posmrtni ostaci žrtava su otkriveni u nekoliko masovnih grobnica.

Knežević se tereti da je počinio krivično delo zločina protiv čovečnosti, a optužnica je prosleđena Sudu BiH.

Zbog ovog ratnog zločina se u Tužilaštvu BiH i Sudu BiH vodi postupak u predmetu protiv Slobodana Taranjca i ostalih.

Kneževića je pravosudnim organima BiH izručila Crna Gora, gde je otkriven i uhapšen krajem prošle godine na osnovu poternice Tužilaštva BiH.

Zbog zločina na lokalitetu Miska Glava Tužilaštvo BiH traga za nekoliko osumnjičenih počinilaca, koji se nalaze izvan BiH i sa partnerskim institucijama stranih zemalja radi na njihovom lociranju i izručenju Bosni i Hercegovini.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Marija

A kada ce neki bosnjak biti uhapsen zbog zlocina nad Srbima i osudjen? Selektivna pravda nije pravda vec osveta, a ona nista dobro ne radja.

1 6

Source

Bravo braco. Sram vas bilo. Sta ste zla nanijeli svim u ex yu.

7 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo