Brnabić: Bolja saradnja s pokrajinom Baden-Virtemberg

Brnabić: Bolja saradnja s pokrajinom Baden-Virtemberg Izvor: Tanjug/Tanja Valič

Premijerka Srbije Ana Brnabić i premijer nemačke pokrajine Baden-Virtemberg Vinifrid Krečman ocenili su da su odnosi poboljšani u svim oblastima i da treba nastaviti saradnju u cilju zajedničke evropske budućnosti.

Brnabić je na završnoj plenarnoj sednici petog zasedanja Zajedničke komisije Srbija - Baden-Virtemberg rekla da nemačka pokrajina i Srbija rade na mnogo zajedničkih projekata i da su teme sednice bile od infrastrukture, energetike, zaštite životne sredine, transporta do kulture i obrazovanja.

"Naši odnosi nisu isključivo ekonomski, već su sveobuhvatni i usmereni na našu zajedničku budućnost u EU", rekla je Brnabić i dodala da podržava jačanje saradnje Dunavske akademije iz Ulma i institucija u Novom Sadu, kao i zajedničke projekte koji se tiču iskorišćavanja potencijala te reke.

Ona je izrazila zahvalnost za uslove u kojima 70.000 državljana Srbije žive i rade u Baden-Virtembergu i kazala da su odnosi sa tom pokrajinom značajni za sveukupne odnose Srbije i Nemačke.

Krečman je kazao da su odnosi poboljšani u svim oblastima i ponovio da je važno ojačati saradnju po pitanju nauke i kulture.

On je ponovio da Baden-Virtemberg podržava Srbiju u evropskim integracijama i da ta pokrajina stroji čvrsto kao partner uz Srbiju.

"Uđi tamo gde ti je otvoreno... U EU ne može da se uđe tako jednostavno. Onaj ko uđe, mora odmah da radi na zajedničkoj budućnosti Evrope. Srbija je na dobrom putu", rekao je Krečman.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dejan

Mlaćenje prazne slame kao i obično...

4 0

Zaklina

Ma sve je bolje i bolje😂😂

3 0

Брат.Бачванин

Па АП Војводина већ одавно има спцијалне односе са: Баден-Виртембергом и Хесеном, а осим њих и са: Републиком Српском и Црном гором... Па и са: Турском, па са Белорусијом, Русијом, Мађарском, Румунијом...

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo