Vojni i Policijski sindikat: Prijava MUP- a zbog protesta

Vojni i Policijski sindikat: Prijava MUP- a zbog protesta Izvor: N1

Vojni sindikat Srbije saopštio je da je MUP protiv tog sindikata i njegovog predsednika Novice Antića podneo prekršajnu prijavu zbog organizovanja protesta pre pola godine u Beogradu. Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović izjavio je da je MUP i protiv njega podneo prekršajnu prijavu.

Sindikat je ocenio da je to "pokušaj vlasti da ućutka taj sindikat i da ga spreči da u javnosti iznosi saznanja o korupciji, krađi budžetskih sredstava, podrivanju odbrambene moći države i mobingu u vojsci".  

Kako se navodi u saopštenju, u pitanju je prijava za protest održan 7. oktobra 2017. godine.  

"Prijava je podneta i pored činjenice da je skup uredno prijavljen, održan bez ijednog incindenta i profesionalno obezbeđen uz asistenciju policije", saopštio je sindikat i naveo da se tim gaze Ustavnom zagarantovana prava i građanske slobode i pokušava da se ućutka i ugasi jedini reprezentativni sindikat u istoriji Vojske Srbije. 

Mijailović: Pritisak na Policijski i Vojni sindikat

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović izjavio je danas da je MUP i protiv njega, kao i protiv predsednika Vojnog sindikata, podneo prekršajnu prijavu zbog održavanja protesta od pre šest meseci i ocenio da je to posledica dodvoravanja pojedinaca iz policije vrhu vlasti.

"Zašto se sada, tek posle pola godine, podnosi prekršajna prijava? Da li je moguće da istraga traje čak šest meseci? Ovo je ništa drugo nego dodvoravanje pojedinaca iz policije svojim naredbodavcima iz vrha vlasti. Ceo protest je prijavljen i održan, kao i naš protest iz aprila prošle godine, kada se okupilo oko 100.000 građana i tada nije bilo prekršajnih prijava. Ovo je samo još jedan vid pritiska na Policijski i Vojni sindikat Srbije", naveo je Mijailović.

On je u pisanoj izjavi rekao da pretnje kaznom većom od milion dinara neće sprečiti sindikat da i dalje izlazi na ulice i bori se za bolji položaj svih zaposlenih u MUP-u i Ministarstvu odbrane.

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Petar

Bravo momci sindikalci narod je sve više uz vas

24 1

Džems

Do pobede!!!

23 1

As

Razumela bih da narod bolje zivi, pa iz tih razloga ne izlazi na ulice. Dozvoljavaju da ih Minhausen svih vremena toliko ponizava. Sta je sa ovim narodom?

49 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo