Tepić: Ostajem u stranci, nisam tražila smenu Živkovića

Marinika Tepić je potvrdila, gostujući u jutarnjem programu N1, da više nije članica Predsedništva Nove stranke, kao ni njihova poverenica za Vojvodinu, ali je rekla da je i dalje članica stranke.

Izvor: N1

"Nastavljam da delujem i u okviru Kluba samostalnih poslanika u Skupštini Srbije", dodala je ona.

Ističe da je razlog za ostavku nezadovoljstvo odnosom prema rezultatu koji je stranka postigla na beogradskim izborima i to, kako kaže, u periodu kad on treba da se analizira, kao i da se promišlja reforma političke organizacije, po njenom uverenju svake.

"Ono što me je navelo da podnesem ostavku jeste nerazumevanje. Smatrajući se odgovornom za rezultat na beogradskim izborima, uprkos tome što nisam Beograđanka niti sam učestvovala u kampanji, ali jesam učestvovala u donošenju odluke o tome, poštujući odluke kolega iz Beograda", kazala je ona.

Tepić ne smatra da iko ima subjektivnu krivicu, ali da treba da imaju odgovornost za politički rezultat.

Kao još jedan razlog za ostavku navodi i, kako kaže, nesposbnost da se razume poruka birača.

"Nemoguće da su svi oko nas krivi, sve okolnosti su krive i svi drugi su odgovorni, samo mi nismo", rekla je Tepić.

Prema njenom mišljenju, ostavke su lični čin i ističe da nije tražila smenu predsednika stranke Zorana Živkovića.

"Nisam tražila smenu Živkovića, smatram da svako treba da se ponaša u skladu sa svojom savešću, ali ono što jesmo predlagali, nas petoro u Predsedništvu, da se naši članovi, naši delegati pitaju o poverenju u odnosu na nas odnosno da li nam i dalje veruju. Taj naš predlog je odbijen", objašnjava Tepić.

Ona naglašava da nikada nije menjala politički pravac od kad je u politici i postavlja retoričko pitanje da li ona "preleće" ako se drži političkog kursa ili su preletači oni koji izdaju političke osnove. Tepić dodaje da su joj bitne političke platforme, a ne ličnosti.

Govoreći o ideji Dragana Đilasa da se oformi opozicioni savez, Tepić kaže da od njega očekuje da Novu stranku pozove bar na razgovor.

"Sigurna sam da je širi savez jedini opozicionioni front koji može da se izbori sa onim što nas čeka, a to su lokalni izbori 2020. godine, kao i parlamentarni izbori ako budu redovni, vojvođanski i pokrajiinski izbori takođe", kaže Tepić.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Milovan S Nikolić Somber

Čestitam gospodji Tepić na snalaženju za opstanak u politici i to sa privilegijama bez odgovornosti. Lider je kljuć neuspeha demokratije u Srbiji. Diktatura u strankama a posebno u državi pretvara lidere u vlasnike bilo stranaka bilo čak i države. Neka neko iznese u javnosti koliko je lidera uz SNS i koliko članova imaju te njihove nazovi stranke.SNS ova koalicija je prevara pre svega njihovih članova i tržnica na kojoj se mutnim manipulisanjem opstaje u politici i na vlasti radikalnim trikovima,

18 113

Deki

N1 nam izborom gostiju i tema izgleda sugerise da je problem u losem opozicionom organizovanju, a ne u sustinski nedemokratskom sistemu sa brojnim zloupotrebama vlasti.

31 138

Ian

Svaka čast Marinika! Prelepa i prepametna žena! Protiv fašizma uvijek!

61 169

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo