Turkmenistan zabranio uvoz bikinija

Turkmenistan zabranio uvoz bikinija Izvor: Freeimages

Turkmenistanka vlada zabranila je uvoz novih bikinija i drugih tradicionalnih kupaćih kostima.

Kako prenosi engleska stranica Radija Slobodna Evropa (RSE), vasnici prodavnica u kojima se prodaju kupaći kostimi kažu da su carinski službenici u poslednjih nekoliko meseci zaustavili uvoz svih kupaćih kostima, kao i kratkih pantalona za muškarce i žene.

Jedan carinski zvaničnik rekao je za RSE da je zabrana povezana sa "moralnim normama turkmenistanskog naroda", aludirajući na stavove zvaničnika koji ne žele da žene u Turkmenistanu nose, kako kažu, odeću koja otkriva.

Vlasnici prodavnica nude kupaće kostime i šorceve koji su ostali od starih narudžbi.

Bikini i kratke pantalone su samo poslednje dve vrste robe koju je turkmenistanka vlada obeležila kao neprihvatljive za svoje građane.

Od 2007. godine, autoritarni predsednik Gurbanguli Berdimuhamedov, koji sebe naziva "Zaštitnikom", u Turkmenistanu je uveo zabrane poput crnih automobila (predsednik misli da beli automobili donose "sreću"). Takođe su zabranjeni manikir, farbanje kose i zlatni nakit za sve državne radnike, objavio je prošlog meseca Hronik Turkmenistana.

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

nemanja94

Živeo sam s Turkmenistancom neko vreme dok sam bio na studentskoj razmeni u Nemačkoj pre oko 2 godine. Rekao mi je - slušajte sad ovo dobro - da u prestonici svi moraju da ofarbaju krovove svojih kuća i zgrada u zeleno, kako bi predsednik, kada putuje negde avionom mogao da se ''divi zelenilu'', jer je to pustinja i nigde nema ni travke. Molim vas objavite ovaj komentar jer je 100% istinit, pokazivao mi je slike njegove porodice kako farbaju krov.

12 0

Bisenija

Aha haaa koja tragedija?

8 2

ns time

Sad kad im krene....

17 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo