Još uvek bez odluke Vašingtona o novim sankcijama Rusiji

Još uvek bez odluke Vašingtona o novim sankcijama Rusiji Izvor: NICHOLAS KAMM / AFP

Američke vlasti planiraju nove sankcije Rusiji, ali konačna odluka o tome nije još doneta, saopštila je Bela kuća.

Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli izjavila je u nedelju da će Rusiji biti uvedene nove sankcije i da će Ministarstvo finansija to u ponedeljak saopštiti ali portparolka Bele kuće Sara Sanders nije potvrdila tu informaciju.

"Razmatramo nove sankcije Rusiji i odluka će biti uskoro doneta. Još smo u fazi procene, ali za sada nemamo šta da saopštimo", rekla je Sara Sanders.

Niki Hejli rekla je u nedelju da će nove sankcije biti uvedene Rusiji zbog njene podrške sirijskim vlastima koje zapadne zemlje optužuju da su 7. aprila sprovele napad hemijskim oružjem u Dumi, poslednjem pobunjeničkom uporištu kod Damaska.

Snage SAD, Velike Britanije i Francuske su zbog tih optužbi izvele u subotu vazdušne napade na vojna postrojenja u Siriji.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ribar

Sada su na redu sankcije na uvoz lala i kanti za zalivanje od 8 litara.

1 3

Крым Вернулся Домой!!!

Obavezno da ih uvedete, ne smete im oprostiti sto vas onako obrukase neko vece, kada ste izveli "uspesan" raketni napad. Prvo rekoste da ni jedna raketa nije oborena, pa kad su pokazali slike, kazete da nisu vase. Buahahaha, pametnome dosta.

2 3

Lozanski

US se igra macke i misa sa ''super silom'' Rusijom (citaj regionalnom silom kao sto su Iran,Turska, Saudi Arabija, Izrael...).

3 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo