Palmer: Nastaviti dijalog, nema rokova za normalizaciju

SAD očekuju da Beograd i Priština uprkos problemima nastave dijalog i nadaju se normalizaciji odnosa do kraja godine, iako ne određuju posebne rokove, rekao je za Glas Amerike vršilac dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer.

Izvor: Glas Amerike

Palmer, koji je nedavno boravio u Beogradu gde je razgovarao sa najvišim državnim zvaničnicima, izrazio je nadu da će dve strane moći da ostvare značajan napredak i pre kraja ove godine.

On je ocenio da je iza Beograda i Prištine "težak period u procesu dijaloga o normalizaciji odnosa".  

"Mislim da je važno da se dve strane vrate za pregovarački sto u dijalogu što je pre moguće, pokušaju da stave događaje od pre tri nedelje iza sebe i gledaju napred, da pokušaju da pronađu način da ostvare napredak u dogovorenim ciljevima. Mislim da postoji prilika za značajan napredak u dijalogu do kraja 2018. ako se obe strane posvećeno vrate procesu. Ako se to ne dogodi – tu smo na duže staze", smatra Palmer.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

sale

Nastavak dijaloga je u interesu Srbije.

99 0

Vise

Palmeru, glavni u Srbiji se tebe najvise boji.

226 104

Kosta

Ovde ne treba nikakav komentar, jer sam čovek koji je rekao gorenavedeno, je 'vršilac dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja'. To najrečitije sve govori.

0 150

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo