Demonstracije na Kipru protiv napada na Siriju

Demonstracije na Kipru protiv napada na Siriju Izvor: REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Nekoliko stotina kiparskih, palestinskih i sirijskih demonstranata mahalo je sirijskim zastavama i uzvikivalo antizapadne slogane tokom mirnih demonstracija ispred američke ambasade u Nikoziji da osude zapadne vazdušne napade na Siriju.

Demonstranti iz koalicije levičarskih grupa i kiparske komunističke partije AKEL rekli su da je američka, britanska i francuska "agresija" na Siriju neopravdana jer, za sada, nema dokaza da je vlada sirijskog predsednika Bašara al Asada koristila hemijsko oružje protiv sopstvenog naroda.

Oni su takođe kritikovali to što su napadi krenuli sa Kipra.

Britanski avioni poleteli su iz britanske vazdušne baze u Kipru za raketni napad rano u subotu na, kako se sumnja, hemijska postrojenja u Siriji.

Zapadne zemlje optužile su vlasti sirijskog predsednika Bašara el Asada da su 7. aprila u Dumi sprovele napad hemijskim oružjem. Zbog toga su snage SAD, Velike Britanije i Francuske rano u subotu izvele vazdušne napade na vojna postrojenja u Siriji.

Tagovi: Kipar , Sirija , demonstracije

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ivo

Svaka im čast!

2 0

Nikolina

Kipar jako uporiste kgb-a,jos od kada su osvestili kiparske grke da su najveci pravoslavci i da samo njima kipar pripada,tada se umesase turci sa kontraargumentom i podelise kipar a kgb se privremeno pritajio.Ovaj scenario se primenio i na sfrj.

1 2

Fiki

A o agresiji na njihovu državu podeljenu na dva dela ćute.

2 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo