Nakon obnove Slavije, CIP i MBA međusobno se optužuju za oštećenja

Saga oko novog platoa na Slaviji koji se raspada se nastavlja. Pošto je gradski menadžer prozvao glavnog izvođača radova - firmu MBA "Ratko Mitrović", a glavni izvođač optužio Institut CIP da je kao projektant nametnuo podizvođača koji je izvodio radove na platou - direktor CIP-a, u razgovoru za N1, demantuje sve navode firme MBA Ratko Mitrović, a

Izvor: N1

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

đape

Tako je to u zemlji gde su u vrhu gradske vlasti kompletni neki idioti. Dotle, školovan kadar radi prostačke poslove ili beži u inostranstvo.

10 0

Stevan

Jedan od najprofitabilnijih licnih poslova je bavljenje investicijama na teret drzave tj. gradjana Srbije, pogotovo kada se ugovori proglase tajnim. Nije bitno sto ljudi koji odlucuju o takvim poslovima uopste nisu strucni, nemaju ni znanja ni iskustva u realizaciji investicija. Slicnih primera je mnogo. Ovakvih i slicnih problebama bilo bi mnogo manje kada bi se postovale uobicajene procedure kod izgradnje i ukljucivanje u posao iskusnih profesionalaca u nadzorne sluzbe.

11 0

ovde je

odgovoran naručilac posla. Zakon o javnim nabavkama je jasan i omogućava naručiocu da ne prihvati najnižu ponudu ukoliko se vidi da je nerealna i ukazuje da će uslediti fušeraj. Odgovoran je i zbog lošeg izbora nadzora. Dok zaposleni, koji vrše izbor najpovoljnijeg ponuđača, ne počnu da snose odgovornost za iskazano neznanje do tada će se dešavati ovakve stvari. Da bi nama bilo jasnije, na takvim državnim radnim mestima u inostranstvu ne mogu da sede deca koja imaju roditelje u državnim preduzećima. Nakon fakulteta moraju da prođu kroz petogodišnji rad u izvođačkim firmama, da nauče posao da bi mogla da prave razliku između nerealne i realne ponude. Kod nas, u lokalnoj samoupravi, lokalnim javnim preduzećima, republičkim javnim preduzećima skoro da ne možete da nađete inženjera koji ima veliko iskustvo u izvođenju radova, većina sa faksa uletela na posao kome nije dorasla. Normalno je da takvi nisu dorasli poslu i ne mogu da vode investicije kroz koje se troši naš novac. Najbolji dokaz, pored ovog platoa, je Grdelička klisura.

13 0

* Sva polja su obavezna