Nikolić: Želimo snažnije prisustvo Rusije u Srbiji

Nikolić: Želimo snažnije prisustvo Rusije u Srbiji Izvor: Tanjug/Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić rekao je u Moskvi da je Srbija zainteresovana za snažnije prisustvo ruskog kapitala u Srbiji, saopštilo je to telo.

"Rusija mora biti strateški i ekonomski prisutna u Srbiji, mi možemo i moramo snažnije da sarađujemo", rekao je Nikolić tokom sastanka s potpredsednikom ruske vlade Dmitrijem Rogozinom i pozvao rusku stranu da više predlaže projekte.

Nikolić je, navodi se u saopštenju, naveo da bi značajan korak ka mnogo boljim odnosima u budućnosti bilo poboljšanje položaja srpskih radnika u Rusiji kao i mogućnost da se srpski studenti zaposle u Rusiji nakon završetka studija.

Rogozin, koji je i kopredsednik srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, pozvao je srpske zvaničnike da češće imaju direktne kontakte s ruskim kolegama da bi jačala privredna saradnja i naveo da podržava veće prisustvo srpskih radnika i privrednika na ruskom tržištu.

Komentara 39

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

clan elite

A kada ce se ex predsednik da iseli iz predsednucke vile, mandat mu je davno istekao? A nelegalne vikendice njegovih bahatih sinov koji se postavljaju iznad zakona? Nisu jos srusene? Redovno se sisa trava... jadna li si i bedna Srbijo!

13 0

Ex Ljubomir

Svaka izjava i aktivnost , bračnog para Nikolić , je uznemiravanje javnosti Srbije i opasnost po zdravlje građana !!

28 0

KALE

Nije mi jasno koga još u ovoj zemlji interesuje T.Nikolić i njegove aktivnosti. Pa taj čovek nikad ništa dobrog nije uradio ,sem što je opljačkanim novcem podigao crkvu u svom selu. Gospodin je šarlatan.

21 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo