Dimitrov: Neću vraćati Dačiću za izjavu o imenu Makedonije

Ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov boravi u Beogradu povodom obeležavanja desetogodišnjice rada Evropskog fonda za Balkan. Međutim, neće se videti sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem kojem, kaže u intervjuu za N1, neće vraćati za prošlonedeljne izjave o ishitrenosti priznavanja imena Makedonije.

Izvor: N1

"Mislim da takve izjave ne pomažu naročito. Mi smo ministri dve države, predstavljamo dva naroda, bliska naroda. Imamo zajedničku istoriju u Jugoslaviji, bićemo zajedno, nadam se u ne toliko dalekoj budućnosti, u Evropskoj Uniji i na neki način našu bliskost ne može ništa da pokvari. Ali na nama je da li će biti 'peckanja' i povremenog podbadanja ili ćemo biti kao braća", rekao je Dimitrov.

Odgovarajući na pitanje o Kosovu, Dimitrov je rekao da Makedonija u sporu Beograda i Prištine ne može da bude veliki igrač.

"Mi delimo granicu i u interesu nam je da se taj problem reši na najbolji način za obe strane u razgovoru u kojem posreduje Brisel i Federika Mogerini. Mi imamo dovoljno svojih problema i ne bih voleo da budemo kolateralna šteta te dinamike", rekao je Dimitrov.

Ceo intervju Jovane Štetin sa makedonskim ministrom spoljnih poslova pogledajte u utorak u Novom danu.

Komentara 21

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Peki

Mekedonci su dobri i pošteni ljudi, mirne naravi i veoma gostoprimljivi.

11 1

nebojsa

Lepo receno po pitanju KiM ali onda mora da zna da i Srbija mora da stiti svoje interese, a nasi nisu da priznajemo vas (u celosti sa ovim imenom) ako vi ne priznajete nas (u celosti na celoj teritoriji). Vrlo jednostavno

7 10

kgb sou

Bravo!

18 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo