Dve paralelne istrage, ali nema novosti o ubistvu Ivanovića

Navršilo se tri meseca od ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, a do danas je ostalo nepoznato ko su ubice i njihovi nalogodavci. Kosovske službe i nadležne službe Srbije vode nezavisne istrage a, uprkos obećanjima, novosti o tom slučaju Ivanovićeva porodica, saradnici i javnost ne saznaje.

Izvor: N1

Nema ni osumnjičenih, ni pritvorenih, niti se išta više o zločinu zna, od onoga što se saznalo neposredno posle ubistva Olivera Ivanovića.

Tri meseca kasnije, grafiti sa njegovim likom osvanuli su u Kosovskoj Mitrovici, Prištini, Gračanici, Nišu, Kruševcu.  

"Taj print na zidovima je opomena, tako građani u najvećoj meri razumeju, kao opomenu da se i dalje čeka informacija ko je ubica i ko je nalogodavac.To je poruka za institucije u Prištini i u Beogradu, podsećam da se sve vreme vode dve paralelne istrage", kaže Tatjana Lazarević, urednica portala KoSSev.  

U stranci Olivera Ivanovića kažu da Specijalno tužilaštvo iz Prištine, koje je u martu preuzelo slučaj, poziva iste one svedoke koje su, neposredno posle ubistva, zvali i istražitelji iz Mitrovice.

"Do današnjeg dana, nažalost nemamo nikakvu informaciju, stiče se utisak da se stvari vraćaju na početak, nelogično je da pozivate svedoke da posle tri meseca dešavanja kažu šta se desilo tog dana, na primer jedna od njih sam i ja koja sutra u 9 sati treba da se javim u svojstvu svedoka", kaže Ksenija Božović.  

Poslednja najava da će se bar nešto oko tog ubistva rasvetliti stigla je iz Beograda, pre mesec dana.  

"Nisam želeo ja danas da mi neko ne kaže da zloupotrebljavam dvomesečnu tragediju. Službe po tom pitanju će da govore, za dve nedelje. Ne mislim da će se mnogi iznenaditi. Iznenadiće se oni koji su znali krivca unapred", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 17. marta 2018.  

Ipak, ni službe ni predsednik u obećanom roku nisu se oglasili.

Novinar iz Gračanice Živojin Rakočević smatra da bi Beograd trebalo da insistira da istragu preuzme međunarodna komisija.  

"Trebalo bi insistirati da se formira međunarodna nezavisna komisija, zastrašujuće je što međunarodna zajednica ćuti, evo i Euleks ćuti", rekao je Rakočević.

Kako slučaj ne bi pao u zaborav saradnici Ivanovića najavljuje i peticiju da pešačka zona u Mitrovici ili Ulica Sutjeska, u kojoj je ubijen Ivanović, dobije njegovo ime.  

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Brka

A kada je Vučić ispunio neko obećanje koje je dao,da li neko zna? Daliće se ovaj narod ikada opametiti da za predsednika države ima čoveka profesionalnog lažova.

5 138

unutrašnji dijalog

Kosovska istraga u početnoj fazi se računa kao merodavna jer je Kosovo po Briselskom sporazumu (u završnoj fazi) albanska država. Zato Srbiji nije omogućeno učešće u istrazi? Zna to dobro Vučić( albanski zvaničnici i mediji to govore) , ali glumi patriotizam da se vlasi ne dosete da je Kosovo u Briselu predato-poklonjeno. Iz istih razlogaa nije pušten prolazak šarenog voza na Kosovo, glasačke kutije Srba na Kosovu su iznošene van države Kosovo - u Vranje i Novi Pazar na brojanje. STOP Briselskom sporazumu???

5 131

Taki

Trebalo bi insistirati da se formira međunarodna nezavisna komisija.

119 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo