Lider "Naših" pravosnažno oslobođen za spisak "srbomrzaca"

Lider "Naših" pravosnažno oslobođen za spisak "srbomrzaca" Izvor: N1

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio predsednika Srpskog narodnog pokreta "Naši" Ivana Ivanović optužbi da je izvršio krivično delo rasne i druge diskriminacije u predmetu poznatom kao "srbomrsci".

Kako je objavljeno na sajtu Apelacionog suda, na sednici veća 13. marta odbijena je kao neosnovana žalba Višeg javnog tužilaštva i potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, koji je Ivanovića 7. novembra prošle godine oslobodio optužbi za krivično delo rasna i druga diskriminacija.

Ivanović je na sajtu SNP "Naši" 2014. godine objavio spisak, kako je naveo, 30 "najvećih srbomrzaca i izdajnika" među javnim ličnostima, na kojem su glumci, reditelji, pisci, politički analitičari i novinari.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

D.Rogoz

Nisu Džabe Rogozin i Nariškin u Srbiji.

38 5

Jovan

Ništa iznenađujuće. "Naši" o kojimas je reč, su samo ispostava organizacije istog imena iz Rusije. Sedište joj je u Sankt Peterburgu a osnivač ruska država. Kako smo mi odavno u statusu ruske gubernije, samo su naivčine mogle verovati da će ove junoše biti osuđene. Poruka vođi: Igrate se vatrom! Režirani fašizam ovde neće proći. Neće mu dozvoliti isti oni koji su vas instalirali ali žrtava još kako može biti.

78 8

Dex

Inace sudija nema nikakvu odgovornost, nece ostati bez posla, a i u visokom sudstvu su verovatno dobre plate pa da ih sacuvaju.

62 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo