PSG: Pravi poslanici da napuste Skupštinu, rad obesmišljen

PSG: Pravi poslanici da napuste Skupštinu, rad obesmišljen Izvor: N1

Pokret slobodnih gradjana (PSG) ocenio je da je rad Narodne skupštine Srbije "odavno izgubio svaki smisao i da predstavlja izrugivanje demokratiji".

Pokret je ocenio da poslanici koji učestvuju u radu ne mogu ništa da promene, već se samo nastavlja urušavanje i obesmšljavanje institucije parlamenta.

PSG je pozvao narodne poslanike koji stvarno predstavljaju građane i koji poštuju instituciju Skupštine da sednice organizuju na slobodnim trgovima i ulicama sa ljudima koji traže slobodu i pravdu.

Kada pravi narodni predstavnici napuste Skupštinu, u zgradi republičkog parlamenta ostaće samo poslanici vladajuće stranke, kako bi "nesmetano" mogli da raspravljaju o stotinama amandmana koje podnose na sopstvene predloge zakona, naveo je PSG.

Poslanici vladajuće većine podneli su danas oko 380 amandmana na prvu tačku dnevnog reda, odnosno Predlog zakona o planskom sistemu Srbije, što je naišlo na negodovanje opozicije jer će vladajuća većina kao i prethodnih nekoliko sednica, potrošiti gotovo sve vreme za raspravu u pojedinostima, a da se o ostalim zakonima neće ni raspravljati.

Tagovi: psg

Komentara 19

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

kefalo

Opozicija da izadje ispred skupstine , da sedne na stiropor i da se ne razilazi dok se ne resi problem . Ako se ne varam politicki otac je to vec isprobao ! ( Stiropor ja besplatno obezbedjujem i to debeli ! )

7 51

Canadien

Biti poslanik u bilo kom parlamentu znači moći makar malo uticati na zakonodavnu delatnost države; ako toga nema, a nema, onda - to jasno reći i napustiti to mesto za zezanje onih koji misle da većina može da poništi demokratske osnove društva.

9 54

Srbifornikacija.

Bojkot na svim nivoima,to ja pričam odkad,samo prava opozicija bojkotuje ovako nešto što se samo naziva parlament,oni koji ne bojkotuju ili su dovoljno glupi ili su dovoljno plaćeni,da od sebe prave budale...

9 69

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo