Jeremić: U Savez za Srbiju da uđu svi koji neće sa režimom

Jeremić: U Savez za Srbiju da uđu svi koji neće sa režimom Izvor: N1

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom Sadu da će se ta stranka zalagati za jedinstvo opozicije kako je to predloženo u "Savezu za Srbiju" njegovog koalicionog partnera Dragana Đilasa.

Jeremić je rekao da je uslov za učešće stranka u Savezu "nesaradnja svih sa aktuelnim režimom u Srbiji".

"I pre ovog predloga stav Narodne stranke bio je da se zalaže za jedinstvo opozicije i zajednički nastup, jer je to jedini način da se uzdrma režim koji je daleko otišao u procesu srastanja organizovanog kriminala i države", rekao je Jeremić uoči sednice predsedništva Narodne stranke u Novom Sadu.

Najavio je nastavak saradnje s Pokretom slobodnih građana (PSG) i Đilasom, s kojima je Narodna stranka nastupala i na beogradskim izborima, ali je dodao da je potrebno prošiti opozicioni front i u njega uključiti "što više partnera".

"Sve inicijative koje idu u tom pravcu od nas će biti pozdravljene", rekao je Jeremić i dodao da je u predlog "Saveza za Srbiju" potrebno uneti mišljenja svih opozicionih aktera, kako bi zaista mogli zajedno da nastupaju.

On je rekao da su dobrodošli svi koji su spremni da odrede "jasnu liniju odvajanja" između sadašnje vlasti, odnosno onih koji "ni na koji način, ni na kom nivou ili formi, neće ući u saradnju sa aktuelnim režimom".

Jeremić je ocenio da su rezultati izbora u Crnoj Gori pokazatelj kako izgleda država kada "prestanu da postoje barijere izmedju organizovanog kriminala i države".

"Tada imate trodecenijsku nepromenjivu vlast i to je u Srbiji neophodno sprečiti, za šta nije još kasno, jer iako je proces počeo, nije daleko odmakao da ne bi bio ireverzibilan", dodao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, posebna tema današnje sednice Predsedništva Narodne stranke biće kreiranje infrastrukture u Vojvodini, jer trenutno svoja predstavništva ima u 29 od 45 opština u toj pokrajini.

On je rekao da će Vojvodina u narednim mesecima biti prioritet, jer je ideja da bude Narodna stranka prisutna na celoj teritoriji pokrajine, ali zatim i Srbije.

Komentara 33

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Petar

Samo ujedinjeni i slozni mozemo ove skloniti

3 144

Ena

Nije ovde niko ni protiv koga, jednostavno, zasučite rukave i pokažite da ste bolji i prestanite da igrate na kartu rivalstva i mržnje, već na karte znanja, požrtvovanosti, rada i ljubavi prema svojoj zemlji i svome narodu!!! To ste zaboravili Jeremiću!!!

143 3

Danka Jovicic

Svaki put pokazu losije rezultate,rejting pojedinih stranaka opada,tako da ne znam koliko ce to imati efekta.

73 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo