Vulin: Brine ćutanje EU i NATO na izjave Haradinaja i Tačija

Vulin: Brine ćutanje EU i NATO na izjave Haradinaja i Tačija Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžič

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je zabrinjavajuće to što Evropska unija i NATO "ubedljivo ćute" kada predsednik Kosova Hašim Tači "poziva na oružje i preti puškama" i kada kosovski premijer Ramuš Haradinaj govori o "nekakvom istočnom Kosovu".

"Bilo bi vreme da progovore i da umire čitav Balkan svojom jasnom izjavom, jasnim stavom da Tači i Haradinaj govore samo u svoje ime i da nemaju podršku ni Evropske unije ni NATO za to što govore i za pokušaje da ugroze mir i bezbednost na čitavom Balkanu", kazao je Vulin i dodao da je "vreme da progovore".

Komentarišući navode premijera Kosova o pretenzijama prema Bujanovcu i Preševu, Vulin je kazao da ni Haradinaj, kao ni Tači ne mogu da ugroze mir i stabilnost u Srbiji i da zato Vojska Srbije postoji.

"Naravno da smo dovoljno snažni i naravno da smo dovoljno spremni da sprečimo svakog teroristu bilo osuđenog, bilo neosuđenog kakav je Ramuš Haradinaj da ugrozi mir na prostoru Srbije i uostalom čitavom Balkanu", izjavio je ministar odbrane.

Komentara 22

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Brka

Pa onomad reče možemo da branimo ceo balkan.Vuline dosta više sa tvojim budalaštinama.

1 148

Ćiča

Gospodine ministre, sposoban ministar bi morao da zna i zašto o nekom problemu neko ćuti jer se i ćutanjem često puta kaže više nego rečima, ministar mora da zna i da tumači šta znače izjave stranih zvaničnika na neka dešavanja, to se obično kaže da zna da čita izmedju redova.

16 161

Bisenija

Kome se to Vulin obraca?Jel misli da mi pomno pratimo i čitamo njegove izjave? Ne! Ti si promašio EU i NATO, njima se obrati!

35 113

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo