Mladoj novinarki potrebna pomoć za lečenje

Mladoj novinarki potrebna pomoć za lečenje Izvor: Privatna arhiva

Mladoj novinarki Marini Kovačev (28) iz Novog Sada hitno je potrebno 16.000 evra do kraja aprila, kako bi u Istanbulu nastavila lečenje posle operacije tumora na mozgu, saopštila je danas Novosadska novinarska škola u kojoj je ona zaposlena.

"Marina Kovačev je prošlog leta operisala tumor, a sada nastavlja terapiju na klinici Sante Plus u Istanbulu. Novac kojim je porodica raspolagala i fond koji je prikupljen tokom novembra i decembra prošle godine utrošen je na dosadašnje lečenje. Marini predstoje četiri nedelje zračenja mozga i kičme, i zbog toga se boravak u bolnici produžio na pet nedelja, umesto planirane jedne", navodi se u saopštenju.  

Novac je moguće uplatiti na račun Marinine majke Svetlane Bošković: Banca Intesa, broj 160-2700100006080-06, a više informacija u uplatama na devizne račune moguće je pronaći na sajtu Novosadske novinarske škole (www.novinarska-skola.org.rs).  

U sklopu akcije prikupljanja pomoći za Marinu Kovačev biće organizovano nekoliko dešavanja.  

U četvrtak, 19. aprila, u Novom Sadu u klubu "Kućerda" od 21.30 biće organizovana humanitarna svirka.  

U subotu, 21. aprila, u centru njenog rodnog Bečeja biće organizovan Humanitarni bazar na kom će svako od zainteresovanih izlagača s najrazličitijom robom moći da je proda i kasnije donira novac za lečenje Marine Kovačev.

Marina Kovačev završila je osnovne studije novinarstva i master studije menadžmenta ljudskih resursa.  

Jedna je od osnivačica Bečejskog udruženja mladih, a od 2015. godine radi u Novosadskoj novinarskoj školi.  

Kao omladinska aktivistkinja učestvovala je u velikom broju humanitarnih akcija i programa posvećenih jačanju ljudskih prava i medijskih sloboda.

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Petar

Pa zar i na ove komentare moze neko da stavi minus....eto narode i to se moze videti u srbiji

11 1

Darko

Zašto se ne koristi gama nož kliničkog centra Srbije?

7 1

Jedna

Puno sreće i nadam se da će imati šanse za potpuni oporavak obzirom da je mlada. Gama nož je za benigne ili maligne do određene veličine - najčešće metastaze , odnosno kad tumor koji je primaran na drugom organu nažalost metastazira na mozak. . Efikasnost gama noža se vidi tek nakon godinu i po i zato se ne koristi za primarne tumore mozga (Glioblastom,Astrocitom..) jer pacijenti sa metastazama na mozgu imaju duže šanse za oporavak i mogu videti poboljšanje dok pacijenti sa primarnim tumorima mozga imaju jako kratak period od dijagnoze do smrti, čak i posle operacije kad se tumor vrati vrati se u još agresivnijem obliku i zahvati još veći deo mozga . Jako agresivna bolest.

11 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo