Britanija: Rusija nije dozvolila misiji OPCW-a pristup Dumi

Britanija: Rusija nije dozvolila misiji OPCW-a pristup Dumi Izvor: Reuters/Toby Melville

Misija Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) koja se nalazi u Siriji, gde istražuje navode o mogućoj upotrebi hemijskog oružja u Dumi, nije mogla da dođe do tog mesta kod Damaska, saopštila je britanska ambasada u Hagu.

"Članovi misije OPCW stigli su u subotu u Damask. Rusija i Sirija još nisu omogućile pristup Dumi", navela je britanska ambasada posle sastanka OPCW-a u Hagu.

Francuska je sa svoje strane saopštila da je prioritet posle napada zapadnih zemalja proteklog vikenda u Siriji da se stručnjacima OPCW-a omogući da u potpunosti "raskrinkaju" sirijski program proizvodnje hemijskog oružja.

Rusija je ranije danas saopštila da se obavezuje da se neće mešati u rad OPCW-a i da će toj misiji osigurati bezbednost.

Zapadne zemlje optužile su vlasti sirijskog predsednika Bašara el Asada da su 7. aprila u Dumi sprovele napad hemijskim oružjem. Zbog toga su snage SAD, Velike Britanije i Francuske u subotu sprovele vazdušne napade na vojna postrojenja u Siriji.

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mićko

A zašto nisu došli odmah, nego su ih prvo bombardovali, a sad glumatate, kao žele da utvrde ono što su već utvrdili. A sad nebi trebalo ni da ih pusti u Siriju, jer su provereni neprijatelji sirijskog naroda.

28 19

citalac

zato sto su Rusi stavljali veto.

11 7

PUĆIN

Dozvolit će, odmah nakon što unište dokaze.

35 29

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo