Predstavništvo Privredne komore Hrvatske u Beogradu od 18.4.

Predstavništvo Privredne komore Hrvatske u Beogradu od 18.4. Izvor: Wikipedia
Predstavništvo u Zagrebu

Privredna komora Hrvatske najavila je da će 18. aprila otvoriti predstavništvo u Beogradu.

Predstavništvo Privredne komore Hrvatske u Beogradu je prvi put otvoreno 2001. godine, a zatvoreno je 2013.  

U Srbiji posluje oko 200 hrvatskih preduzeća, a sa 750 miliona evra investicija Srbija je postala četvrta najznačajnija zemlja za hrvatske investitore.  

Srbija u trgovinskoj razmeni sa Hrvatskom ostvaruje suficit.

Čadež: Radujemo se ponovnom otvaranju predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Beogradu

Predsednik PKS Marko Čadež izjavio je da se srpski privrednici raduju ponovnom otvaranju predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Beogradu.

"Privredna komora Srbija ima izuzetno dobru saradnju sa Hrvatskom gospodarskom komorom. Radujemo se što su privrednici iz Hrvatske prepoznali Srbiju kao dobro tžište, ali i da mi imamo kompanije koje mogu da budu konkurentne i da dobro posluju na hrvatskom tržištu", kazao je Čadež agenciji Beta.

On je dodao da očekuje da će se u narednom periodu ne samo povećati robna razmena između Srbije i Hrvatske, već i da će dobra privredna saradnja privrednih komora dve zemlje doprineti pronalaženju zajedničkih investicionih projekata srpskih i hrvatskih kompanija.

Čadež je rekao da će Hrvatska gospodarska komora obezbediti infrastrukturu i prostorije za predstavništvo Privredne komore Srbije u Zagrebu.

"Do kraja godine imaćemo svog predstavnika u Zagrebu", istakao je predsednik PKS.

Srpska privreda u razmeni s Hrvatskom ostvaruje suficit, što je po njegovim rečima rezultat dobrog poslovanja dela srpskih kompanija koje imaju šta da ponude hrvatskom tržištu, pogotovo u prehrambenoj industriji.

"Srbija u poslednje dve godine ima sve raznovrsniju ponudu iz različitih sektora industrije. Rastu izvoza u Hrvatsku doprinosi i to što u Srbiji posluju uspešne hrvatske kompanije koje svoju robu plasiraju i na tom tržištu", kazao je Čadež.

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

dexter

Predsedniče Čadež, radovanje je emocionalna kategorija... Kao pripadnik političkih struktura treba da znate da emocije nikada ne treba da pokazujete. Politički i etički bi bilo bolje da kažete - pozdravljamo otvaranje...

1 0

Rajko

Sto se mene tice sa hrvatima nam nije potrban nikakav kontakt.

0 5

Ćiča

Tako i treba, komšije treba ceniti i poštovati, naći načina za što bolju, korisniju, racionalniju i iskrenu i poštenu saradnju. Pravi komšija prvi priskače kada treba pomoć i obrnuto, kada komšiji treba ri treba da si prvi koju u pomoć priskače. Od pravog komšijskog odnosa svi imaju korist.

6 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo