Sigur Ros objavljuje četiri vinilna albuma

Sigur Ros objavljuje četiri vinilna albuma Izvor: Matt Winkelmeyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Islandski avangardni rok bend Sigur Ros objaviće četiri posebna vinilna izdanja, tokom sada već tradicionalnog Record Store Day-a, koji se obeležava 21. aprila. Sva ova izdanja su već ranije objavljena u limitiranoj seriji i prodavani su u okviru islandskog festivala Norður, a sada ih bend objavljuje u još jednoj limitiranoj seriji.

Pomenuta Sigur Ros izdanja su prilikom prvog objavljivanja imala jedinstvene omote, budući da je svaki ponaosob ručno nacrtao islandski umetnik Sigga Bjorg.

Za ovu priliku svaki od učesnika na ova četiri projekta je odabrao svoj omiljeni omot koji je štampan kao zvanični omot izdanja. Album "Route One" snimljen je na najduži dan leta 2016. godine, kada su se članovi benda vozili oko Islanda i celo putovanje od 1332 kilometra dokumentovali livestream-om na Youtube-u. Tokom ovog putovanja bend Sigur Ros je snimio osam pesama koje su se našle na ovom izdanju.

Album "Liminal Remixes" sastoji se od remiksa pesama sa albuma "( )", "Valtari" i "Kveikur" za koje je su zaslužni producenti Alex Somers i Paul Corley za kojima je bend često sarađivao. Album "Untitled" delo je baš Alex Somers-a, dok je posledenje izdanje "All Animals" delo ovog producenta i člana benda Sigur Ros - Jónsi Birgissona.

Od 21. aprila sva četiri izdanja će se naći u prodaji u Velikoj Britaniji, kao i u odabranim radnjama u Nemačkoj, Španiji, Poljskoj, Italiji, Australiji, Novom Zelandu, zemljama Beneluksa i Francuskoj, dok će biti moguće i poručivanje online.

Tagovi: Album , muzika , Sigur Ros

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

muka mi je...

Joj! ❤ Hoće li ih neko dovesti ovdeeeee!

8 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo